338
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Πατούλης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ το 2016 | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL

Πατούλης ο «εκλεκτός» του Κυριάκου για την Περιφέρεια Αττικής – ποιοι άλλοι ανακοινώθηκαν

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 13:29
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Πατούλης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ το 2016
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL

Πατούλης ο «εκλεκτός» του Κυριάκου για την Περιφέρεια Αττικής – ποιοι άλλοι ανακοινώθηκαν

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2018, 13:29

Αυτό που είχε προαναγγελθεί μία ημέρα νωρίτερα, έγινε επίσημο την Παρασκευή: Ο Γιώργος Πατούλης είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για να κερδίσει η παράταξη την Περιφέρεια Αττικής, κάτι που δεν έχει συμβεί από το 2010, όταν οι τέσσερις νομαρχίες συνενώθηκαν με τον Καλλικράτη σε μια περιφερειακή διοίκηση.

Ο κ. Πατούλης είναι έως τώρα δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Θα βρει απέναντί του την νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, η οποία έλαβε ξανά το «χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης, αλλά και τον πρώην περιφερειάρχη (2010-2014) Γιάννη Σγουρό που θα είναι υποψήφιος της Κεντροαριστεράς.

Μαζί με τον κ. Πατούλη ανακοινώθηκε η στήριξη από την Πειραιώς και σε άλλα τρία πρόσωπα που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση προκειμένου να διεκδικήσουν τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας:

-Ο 34χρονος αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την οποία εγκαταλείπει ο Κώστας Μπακογιάννης για να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας

– Ο επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας και επί σειρά ετών πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Παναγιώτης Νίκας θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου και

-Ο 38χρονος περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Νεκτάριος Φαρμάκης στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αρτα είχε εκφράσει εμμέσως πλην σαφώς την υποστήριξη του κόμματός του σε όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι οποίοι είχαν κερδίσει στις εκλογές του 2014 και είχαν υποστηριχθεί από την ΝΔ.

Πρόκειται για τους

– Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία,
– Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Μακεδονία,
– Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία
– Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο,
– Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο, και
– Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο.

– Για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει «κλειδώσει» η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σχετική κίνηση στήριξης αναμένεται να γίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κεφαλλονιά.

– Για τη Δυτική Μακεδονία ο μέχρι τώρα βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης θεωρείται φαβορί για να πάρει το «χρίσμα» της Πειραιώς και να διεκδικήσει την Περιφέρεια από τον σημερινό περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, τον οποίο υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...