270
Η στιγμή που ο Μπάλμπο ρίχνεται από τις εξέδρες | youtube.com

Παραδόθηκε ο ηθικός αυτουργός δολοφονίας φιλάθλου στην Αργεντινή

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2017, 11:34
Η στιγμή που ο Μπάλμπο ρίχνεται από τις εξέδρες
|youtube.com

Παραδόθηκε ο ηθικός αυτουργός δολοφονίας φιλάθλου στην Αργεντινή

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2017, 11:34

Η αστυνομία της Αργεντινής έχει συλλάβει έναν άνδρα που θεωρείται εγκέφαλος της δολοφονίας του φιλάθλου της Μπελγκράνο Εμανουέλ Μπάλμπο, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της ίδιας του της ομάδας, ρίχθηκε από τις εξέδρες και κατέληξε από τα τραύματά του τη Δευτέρα του Πάσχα σε νοσοκομείο της Κόρδοβα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας, που ονομάζεται Οσκαρ Γκόμες, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο αρχηγείο της αστυνομίας στην επαρχία της Κόρδοβα και παραδέχτηκε ότι υποκίνησε πολλούς οπαδούς της ομάδας να επιτεθούν στον Μπάλμπο.

https://www.youtube.com/watch?v=2CrdTLlEhLw

Οπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ο 22χρονος Μπάλμπο χτυπήθηκε βάναυσα και ρίχτηκε από τις εξέδρες στο γήπεδο «Μάριο Κέμπες» κατά την διάρκεια του ντέρμπι με την Ταγέρες, γιατί τον θεώρησαν οπαδό των αντιπάλων.

Η αστυνομία έχει ήδη προβεί στην σύλληψη δύο οπαδών της Μπελγκράνο ενώ αναζητούσε άλλους δύο.

Ο Γκόμες θεωρείται υπεύθυνος και για τον θάνατο του αδελφού του -14χρονου τότε- Ραούλ Μπάλμπο, πριν από τέσσερα χρόνια, όπως  αποκάλυψε ο πατέρας του θύματος.

«Σκότωσε τον ένα μου γιο και τώρα θέλει να μου πάρει ακόμα έναν. Ο γιος μου ούτε έκλεβε στο γήπεδο, ούτε είχε κάποιο τατουάζ της Ταγέρες. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή πριν τέσσερα χρόνια μου σκότωσαν τον άλλο γιο μου. Και αυτός ο γιος μου συνάντησε έναν από αυτούς που τον σκότωσαν. Ο άνθρωπος αυτός προέτρεψε όλους όσοι ήταν εκεί να δείρουν τον γιο μου και να κάνουν ό,τι έκαναν, λέγοντας ότι είναι οπαδός της Ταγέρες», είχε δηλώσει ο πατέρας του άτυχου νεαρού, αμέσως μετά το περιστατικό.

Ο Γκόμες, πάντως, τόνισε ότι μόνο υποκίνησε τους άλλους οπαδούς, ενώ η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, Λιλιάνα Σάντσες, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα και πως υπάρχουν ήδη τέσσερις κρατούμενοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...