138
Ο πάπας στην εβδομαδιαία του συνάντηση με τους πιστούς στο Βατικανό, την περασμένη εβδομάδα | Vatican Media/?Handout via REUTERS

Πάπας Φραγκίσκος: Ενας νοσηλευτής μου έσωσε τη ζωή

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2021, 14:03
Ο πάπας στην εβδομαδιαία του συνάντηση με τους πιστούς στο Βατικανό, την περασμένη εβδομάδα
|Vatican Media/?Handout via REUTERS

Πάπας Φραγκίσκος: Ενας νοσηλευτής μου έσωσε τη ζωή

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2021, 14:03

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επέμβαση στο παχύ έντερο, στην οποία υποβλήθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε στο ισπανικό ραδιόφωνο Cope ότι «ένας νοσηλευτής, ο οποίος είχε μεγάλη εμπειρία, (του) έσωσε την ζωή».

Ο ποντίφικας δεν πρόσθεσε περισσότερες λεπτομέρειες, οι οποίες δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν κατά την μετάδοση όλης της συνέντευξης, την Τετάρτη. «Είναι η δεύτερη φορά, στην ζωή μου, που νοσοκόμοι μου σώζουν την ζωή. Συνέβη και το 1957», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πρώτη φορά ήταν στην Αργεντινή, όταν μια καλόγρια δεν ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών και άλλαξε την φαρμακευτική αγωγή που χορηγούσε στον σημερινό πάπα για την θεραπεία πνευμονικού οιδήματος.

Αναφορικά, τέλος, με πρόσφατες αναφορές υπερσυντηρητικών σχολιαστών σε ενδεχόμενη παραίτησή του, ο αργεντινός ποντίφικας απάντησε: «Οταν ένας πάπας ασθενεί, υψώνεται ο άνεμος ή και τυφώνας, του κογκλάβιου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...