273
Μέγας παλμός στην μεγαλύτερη πολιτική διαμαρτυρία που έχει γίνει από το 2011 στη Ρωσία | Reuters

Πάνω από 60.000 Μοσχοβίτες στους δρόμους ζητώντας ελεύθερες εκλογές

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2019, 18:51
Μέγας παλμός στην μεγαλύτερη πολιτική διαμαρτυρία που έχει γίνει από το 2011 στη Ρωσία
|Reuters

Πάνω από 60.000 Μοσχοβίτες στους δρόμους ζητώντας ελεύθερες εκλογές

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2019, 18:51

Περίπου 60.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στη Μόσχα για να διαδηλώσουν κατά του αποκλεισμού των υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, παρά την απουσία όλων των ηγετών της, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή καταδικασμένοι σε μικρές ποινές φυλάκισης.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ζαχάροφ, κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Δώστε μας το δικαίωμα της ψήφου» ή «Μας είπατε ψέματα», ενώ άλλοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ο Πούτιν είναι κλέφτης».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική διαμαρτυρία που έχει γίνει από το 2011 στη Ρωσία.

Και παρόλο που για τις διαδηλώσεις είχε δοθεί άδεια από τις Αρχές, αυτό δεν εμπόδισε την αστυνομία από το να συλλάβει περισσότερους από 70 ανθρώπους.

«Είμαι εξοργισμένη με αυτή την αδικία σε όλα τα επίπεδα. Δεν μας αφήνουν να κατεβάσουμε στις εκλογές τους υποψηφίους μας οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες υπογραφές. Συλλαμβάνουν τους ανθρώπους που διαδηλώνουν ειρηνικά», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιρίνα Ντάργκολτς, μια 60χρονη μηχανικός.

«Έχω την εντύπωση πως η χώρα είναι φυλακισμένη και οι πολίτες της σε ομηρία (…) Κανένας δεν εκπροσωπεί τον κόσμο», διαβεβαίωσε ο Ντμίτρι Χομποτόφσκι του κινήματος «Ανοιχτή Ρωσία» του εξόριστου πρώην ολιγάρχη Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Η αμέσως μεγαλύτερη διαδήλωση ήταν πριν μερικές ημέρες, στις 20 Ιουλίου, όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι.

Οι δύο επόμενες συγκεντρώσεις είχαν απαγορευθεί και κατέληξαν σε 1.400 και 1.000 συλλήψεις αντίστοιχα, γεγονός που απέδειξε πως το Κρεμλίνο ολοένα και σκληραίνει την καταστολή του απέναντι στους αντιφρονούντες.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει μια έρευνα των Αρχών για «ξέπλυμα» χρήματος εκ μέρους της οργάνωσης του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...