1363
Ο αμερικανός μεγιστάνας, λίγο μετά την σύλληψή του, τον Ιούλιο | Reuters

Ο παιδεραστής μεγιστάνας: Αυτοκτόνησε ή τον αυτοκτόνησαν;

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2019, 14:52
Ο αμερικανός μεγιστάνας, λίγο μετά την σύλληψή του, τον Ιούλιο
|Reuters

Ο παιδεραστής μεγιστάνας: Αυτοκτόνησε ή τον αυτοκτόνησαν;

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2019, 14:52

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του πιστοποιητικού θανάτου του δισεκατομμυριούχου Τζεφρι Επστάιν και ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την προσφιλή του τακτική, χρησιμοποιεί ακόμη και αυτό το περιστατικό για πολιτική εκμετάλλευση.

Πριν μερικές ώρες, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε retweet μία (από ατεκμηρίωτη έως αστεία) θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, να είναι κατά κάποιον τρόπο «υπεύθυνος» για τον θάνατο του κατηγορούμενου για παιδεραστία και σωματεμπορία μεγαλοεπενδυτή, ελάχιστες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Ο Τραμπ μοιράστηκε μία ανάρτηση του κωμικού και προσωπικού του υποστηρικτή, Τέρενς Γουίλιαμς, που αναρωτιόταν πώς γίνεται ο Επστάιν «να είχε πληροφορίες για τον Μπιλ Κλίντον και τώρα είναι νεκρός».

«Βλέπω στα trends το #TrumpBodyCount, αλλά εμείς ξέρουμε ποιος το ‘κανε!», έγραφε ο Γουίλιαμς.

 

Ο Γουίλιαμς συμμετέχει σε έναν θίασο, που αποκαλείται «Τhe Deplorables» (Οι Ανεκδιήγητοι), και ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένα θορυβώδες κωμικό σόου για συντηρητικούς στη σκέψη», γνωστό για τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο κοροϊδεύει τους φιλελεύθερους και τους Δημοκρατικούς.

Και ο πρόεδρος δεν σταμάτησε εκεί: έκανε retweet κι άλλη μία ανάρτηση που ανέφερε ότι ο Κλίντον είχε επισκεφθεί το ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική, το οποίο αποκαλείται στα συντηρητικά αμερικανικά ΜΜΕ ως «Νησί των Παιδόφιλων» και «Νησί των Οργίων».

Τραμπ και Επστάιν πριν από χρόνια με νεαρές γυναίκες, αδυναμία και των δύο

Την ίδια στιγμή πλείστα ερωτήματα προκαλούν, σύμφωνα με τους New York Times, και οι πολλές παραλείψεις των υπευθύνων της φυλακής την νύχτα του θανάτου του.

Μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν  ότι οι κάμερες που υποτίθεται ότι παρακολουθούσαν τον Επστάιν στο κελί του είχαν μυστηριωδώς «δυσλειτουργήσει» λίγο πριν βρεθεί νεκρός.

Επίσης τα ΜΜΕ αναρωτιούνται γιατί ο διευθυντής της φυλακής τον έβγαλε από την πτέρυγα με τα ειδικά κελιά των «κρατουμένων επικίνδυνων για αυτοκτονία», μόλις 12 ημέρες μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας του;

Επιχείρηση «Δεν τον γνωρίζω τον κύριο»

Ο Τραμπ, στενός φίλος του Επστάιν, προσπαθεί απεγνωσμένα τις τελευταίες εβδομάδες, αμέσως μετα την εκ νέου σύλληψη του 66χρονου επενδυτή στις αρχές Ιουλίου, να πάρει τις αποστάσεις του από κάποιον κατηγορούμενο για παιδεραστία και trafficking.

Ο πρόεδρος ανέφερε, μάλιστα, τις προάλλες ότι «είχε τσακωθεί εδώ και πολλά χρόνια με τον Επστάιν», αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτό.

«Ο λόγος δεν έχει καμία σημασία», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι είχε να μιλήσει μαζί του πάνω από 15 χρόνια.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε πετάξει τον Επστάιν έξω από το κλαμπ Mar-a-Lago που έχει στο Δυτικό Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, και πως δεν είχε επισκεφθεί ποτέ το ιδιωτικό νησί του αυτόχειρα στην Καραϊβική.

Φυσικά, τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν διαρκώς πως για όλη την δεκαετία του ’90 οι δυο τους ήταν σχεδόν κολλητοί φίλοι.

Τραμπ και Επστάιν το 1992

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί εναντίον του στις 8 Ιουλίου, ο χρηματιστής έφερνε ανήλικα κορίτσια στις οικίες του, στο Μανχάταν και το Παλμ Μπιτς και ασελγούσε πάνω τους  – με κάποια μάλιστα εκ των κοριτσιών να ήταν κάτω των 14 ετών!

Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μιλούν για μια ακόμη «σκλάβα του σεξ» που ο δισεκατομμυριούχος είχε στις υπηρεσίες του, το μοντέλο Νάντια Μαρτσίνκοβα.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, η 33χρονη σήμερα γυναίκα ήταν ένα από τα θύματα του παιδεραστή τραπεζίτη, ο οποίος μάλιστα την αποκαλούσε «Γιουγκοσλάβα σκλάβα του σεξ».

«Την είχε αγοράσει από την οικογένειά της στη Γιουγκοσλαβία», ανέφερε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζόζεφ Ρικάρεϊ.

Ο Επστάιν, ο οποίος είχε συλληφθεί ξανά το 2008 και είχε καταδικαστεί σε 18μηνη φυλάκιση πάλι για παιδεραστία, είχε ισχυριστεί και τότε όπως και τώρα ότι οι σεξουαλικές επαφές με τις ανήλικες ήταν συναινετικές και πως δε γνώριζε σχετικά με την ηλικία τους.

«Να τα πούμε κάποια άλλη στιγμή; Δεν μπορώ να λείψω άλλο από το σχολείο»

Η Τζένιφερ Αραόζ ήταν μόλις 14 ετών όταν την πλησίασε μια νεαρή γυναίκα έξω από το γυμνάσιό της, στη Νέα Υόρκη, το φθινόπωρο του 2001.

Η γυναίκα έδειχνε πολύ φιλική και μετά από λίγο άρχισε να της διηγείται για έναν άνδρα που γνώριζε, ο οποίος ήταν πολύ ευγενικός αλλά και πολύ πλούσιος και ζούσε σε μικρή απόσταση από το γυμνάσιο.

Ονομαζόταν, την πληροφόρησε η γυναίκα, Τζέφρι Επστάιν.

Τις λίγες πρώτες φορές που η Αραόζ επισκέφθηκε την έπαυλη του στο Μανχάταν, το μόνο που έκαναν ήταν να κουβεντιάζουν, ενώ πάντα τη συνόδευε η γυναίκα αυτή, που εντέλει αποδείχθηκε πως ήταν η Γκίσλεϊν Μάξγουελ, κόρη του γνωστού βρετανού επιχειρηματία Ρόμπερτ Μάξγουελ, η οποία αναλάμβανε, έναντι αδράς αμοιβής να βρίσκει μικρά, καλλίγραμμα κορίτσια έξω από σχολεία και γυμναστήρια και να τα πηγαίνει στον Επστάιν.

Η κατάσταση άλλαξε σταδιακά και στην πρώτη επίσκεψή της στην έπαυλη χωρίς συνοδεία, ο Επστάιν τής επέδειξε ολόκληρο το οίκημα, καταλήγοντας σε αυτό που ήταν το αγαπημένο του δωμάτιο από ολόκληρο το σπίτι, όπως κατήγγειλε η Αραόζ.

Πάνω στο δάπεδο υπήρχε ένα κρεβάτι μασάζ, ενώ στον τοίχο κρεμόταν ένας πίνακας που απεικόνιζε μια γυμνή νεαρή γυναίκα.

Οπως η ίδια παραδέχεται, επέστρεψε πολλές φορές στο συγκεκριμένο δωμάτιο.

Συχνά εξαναγκαζόταν να γδύνεται και να μένει μόνο με το εσώρουχο, στη συνέχεια υποχρεωνόταν να κάνει μασάζ στον Επστάιν -πρακτική που πάντα κατέληγε σε αυτοϊκανοποίησή του.

Τότε της έδινε 300 δολάρια και την άφηνε να φύγει.

Στη συνέχεια, ο Επστάιν άρχισε να γίνεται πιεστικός και να της στέλνει όλο και συχνότερα μηνύματα να βρεθούνε.

Σε κάποιο σημείο, η 14χρονη αναγκάστηκε να του απαντήσει πως «να τα πούμε κάποια άλλη στιγμή; Δεν μπορώ να λείψω και άλλη μια ημέρα από το σχολείο».

Το φθινόπωρο του 2002, ο χρηματιστής την εξανάγκασε να κάνει περισσότερα, λέγοντάς της να αφαιρέσει και το εσώρουχό της.

«Με βίασε χρησιμοποιώντας βία. Ηξερε πολύ καλά τι έκανε», δήλωσε η Αραόζ στο ειδησεογραφικό δελτίο του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού NBC.

Η Τζένιφερ Αραόζ πρωτογνώρισε τον Επστάιν στα 14 της
Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε: Την «πάσαρε» ο Επστάιν στον πρίγκιπα Aντριου

Η 35χρονη πλέον, Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, ήταν η πρώτη βιασθείσα που βγήκε μπροστά το 2015, περιγράφοντας τα καθήκοντά της όταν πριν από 20 χρόνια ήταν στο «χαρέμι» του Επστάιν.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο της Ρόμπερτς, η ίδια «προσελήφθη» ή μάλλον «στρατολογήθηκε» από την Μάξγουελ στα 16 της χρόνια, το 2000, όταν δούλευε ως μασέζ σε ένα κέντρο για μασάζ στο Μαρ-α-Λάγκο, κοντά στην έπαυλη Τραμπ.

Αφού αρχικά την εκμεταλλεύτηκε ο Επστάιν, στη συνέχεια την… «πάσαρε» στον κολλητό του φίλο, πρίγκιπα Αντριου.

Λίγο μετά, η Μάξγουελ πήρε την Ρόμπερτς για ψώνια στο κέντρο του Λονδίνου, καθώς το βράδυ «θα χόρευε με έναν πρίγκιπα».

Αγόρασαν ένα φόρεμα και επέστρεψαν στο σπίτι της Μάξγουελ όπου λίγο αργότερα ήρθε ο Δούκας της Υόρκης.

Εκεί αναφέρει ότι έπαιξαν το παιχνίδι «μάντεψε την ηλικία» και ο πρίγκιπας μάντεψε πως η Βιρτζίνια ήταν 17 χρονών, αν και σύμφωνα με την Ρόμπερτς στην πραγματικότητα ήταν μόλις 16.

Ο πρίγκιπας Αντριου, η Ρόμπερτς στα 16 της χρόνια και η Γκίσλεϊν Μάξγουελ

Εν συνεχεία ο πρίγκιπας και η παρέα του πήγαν για φαγητό σε εστιατόριο και μετά στο νυχτερινό κέντρο κλαμπ Τραμπ, που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου και είναι αποκλειστικά για μέλη.

Εκεί κέρασε ποτά και χόρεψαν. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ημερολόγιό της η Ρόμπερτς, «μπορούσα να καταλάβω ότι ήθελε να το προχωρήσουμε από τον τρόπο που με θώπευε στην πίστα. Ηξερα ότι αυτός ήταν ένας ευγενικός τρόπος για να μου πει ένας άντρας ότι θέλει να γνωριστούμε σε πιο προσωπική βάση».

Οταν επέστρεψαν στο σπίτι της Γκίσλεϊν, η Ρόμπερτς πήγε μαζί με τον Άντριου απευθείας στο μπάνιο δίπλα από το δωμάτιό το οποίο της είχε παραχωρηθεί εκεί: «έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να δώσω ένα καλό σόου γι’ αυτόν, βγάζοντας αργά τα ρούχα μου και ανοίγοντας το νερό για να γεμίσω τη μπανιέρα. Το δωμάτιο γέμισε με ατμούς πολύ γρήγορα κι εγώ γύρισα προς το μέρος του Αντριου, άρχισαν να τον φιλάω στο λαιμό και να τον γδύνω».

Σύμφωνα με την ίδια, αυτός της έκανε συνεχώς κομπλιμέντα για την σιλουέτα της.

Μετά περιγράφει πως έκαναν σεξ, το οποίο όμως είχε μικρή διάρκεια και πως μετά την πράξη ο Αντριου άλλαξε συμπεριφορά και έφυγε βιαστικά λέγοντας απλά ένα γεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...