278
Υπάρχουν τουρίστες που επισκέπτονται τη Σαρδηνία και φεύγουν με βαλίτσες γεμάτες άμμο | Facebook

Πάνε στη Σαρδηνία και κλέβουν τόνους άμμο από τις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2019, 10:00
Υπάρχουν τουρίστες που επισκέπτονται τη Σαρδηνία και φεύγουν με βαλίτσες γεμάτες άμμο
|Facebook

Πάνε στη Σαρδηνία και κλέβουν τόνους άμμο από τις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2019, 10:00

Δέκα τόνοι άμμου κατασχέθηκαν από τουρίστες στη Σαρδηνία εφέτος, καθώς το νησί των διακοπών προσπαθεί να σταματήσει τη διάβρωση των εκπληκτικών παραλιών του.

Οι φρουροί ασφαλείας του αεροδρομίου κατέσχεσανν τσάντες σουβενίρ, μπουκάλια και βάζα γεμάτα με άμμο από περισσότερους από 1.000 ανθρώπους το 2019.

Οι παραλίες της Σαρδηνίας φημίζονται για τους κίτρινους, μαύρους, ροζ και αστραφτερά λευκούς κόκκους άμμου.

«Ενα μπουκάλι άμμου από μια παραλία της Σαρδηνίας δεν θα αλλάξει κάτι, αλλά οι 10.000 μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν φθορά» δήλωσε ο Φράνκο Μούρου, 50 ετών, ένας από τους φρουρούς. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του άρχισαν να δημοσιεύουν βίντεο στο Διαδίκτυο, όπου επιστρέφουν την άμμο στις ακτές.

Ενα μπουκάλι άμμου από μια παραλία της Σαρδηνίας δεν θα αλλάξει κάτι, αλλά οι 10.000 μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν φθορά

Η περιφερειακή κυβέρνηση άρχισε να τιμωρεί όσους έπαιρναν άμμο από τις παραλίες το 2017. Πέρυσι ένας βρετανός τουρίστας πλήρωσε πρόστιμο 1.000 ευρώ. Πλέον οι τουρίστες προειδοποιούνται στο αεροδρόμιο προκειμένου να μην προχωρούν σε υπεξαίρεση άμμου.

«Πιάσαμε ακόμη και ανθρώπους με ολόκληρες βαλίτσες γεμάτες άμμο για να γεμίσουν τα ενυδρεία τους» δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο κ. Μούρου.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα πολλοί που στο παρελθόν πήραν άμμο από τις παραλίες προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις.

Μια γυναίκα από το Μιλάνο έγραψε γράμμα στις τοπικές Αρχές στο οποίο δηλώνει πως αισθάνεται «πάρα πολύ ένοχη» για τη συλλογή της από βάζα γεμάτα με άμμο και κοχύλια. Τα είχε πάρει το 1980 και τώρα, 40 χρόνια μετά, τα έστειλε πίσω!

«Δεν θυμόμουν ακριβώς ποια παραλία ήταν, οπότε προσέλαβα έναν γεωλόγο για να αναλύσει την άμμο και να την επιστρέψει στο σωστό μέρος» δήλωσε η κυρία αγνώστων στοιχείων .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...