517
Παππάς εναντίον ΛεΝτέι, η μονομαχία των δύο κορυφαίων του αγώνα | INTIMEsports

Παναθηναϊκός (79) -Ολυμπιακός (70): «Σούπα» ντέρμπι με σούπερ Παππά

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2018, 20:46
Παππάς εναντίον ΛεΝτέι, η μονομαχία των δύο κορυφαίων του αγώνα
|INTIMEsports

Παναθηναϊκός (79) -Ολυμπιακός (70): «Σούπα» ντέρμπι με σούπερ Παππά

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2018, 20:46

Ηταν το ντέρμπι που ήθελαν να… αποφύγουν σε αυτή τη φάση της σεζόν, μετά τη μονομαχία τους για τη EuroLeague και τις άσχημες εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων. Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός ήταν, όμως, αναγκασμένοι να μπουν στο παρκέ του ΟΑΚΑ και να παλέψουν για το μισό πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Basket League, στους οποίους λογικά θα φτάσουν σε επτά μήνες από τώρα.

Οι αιώνιοι δεν έπαιξαν καλό μπάσκετ, ωστόσο σύμφωνα με τον αθλητικό ιστότοπο sport24.gr αυτό ήταν το τελευταίο που τους ενδιέφερε το απόγευμα της Κυριακής. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πήραν τη νίκη (79-70), έκαναν το 6/6 στο ελληνικό πρωτάθλημα και έκρυψαν μερικά από τα αγωνιστικά τους προβλήματα κάτω από το χαλάκι, την ώρα που οι Πειραιώτες γνώριζαν δεύτερη ήττα σε μιάμιση εβδομάδα σε αυτό το γήπεδο, ενώ σε σημαντικό μέρος της αναμέτρησης έδειξαν ικανοί να κερδίσουν.

Ο Νίκος Παππάς έκανε το ματς της ζωής του σε ντέρμπι, καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ στράφηκε σε εκείνον για να βρει ώθηση στο σκοράρισμα, ο Κιθ Λάνγκφορντ έδωσε βοήθειες, η άμυνα έκανε τη διαφορά και τα ελάχιστα λάθη έπαιξαν τον ρόλο τους. Ο Ντέιβιντ Μπλατ, από την άλλη, είδε τον Ζακ ΛεΝτέι να κάνει καταπληκτική δουλειά στην επίθεση, όμως πλην του Γιώργου Πρίντεζη ουδείς βρέθηκε σε πραγματικά καλή κατάσταση, ενώ εκτός αγώνα έμεινε ο τραυματίας Αξέλ Τουπάν που θα χάσει και τα επόμενα δύο παιχνίδια.

Καλάθης και Σπανούλης διεκδικούν τη μπάλα (INTIMEnews)

Στο τέλος της ημέρας, τόσο οι πράσινοι όσο και οι Πειραιώτες πρέπει να ξεχάσουν όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ καθώς για τον μεν Παναθηναϊκό ακολουθούν δύσκολοι αγώνες με τη Μπαρτσελόνα (εντός έδρας την Τετάρτη) και τη Μπασκόνια (εκτός έδρας την Παρασκευή), για τον δε Ολυμπιακό ακόμη πιο ζόρικες αποστολές απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου (εκτός έδρας την Τρίτη) και την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης (εντός έδρας την Πέμπτη).

Ο MVP

Ο Νίκος Παππάς πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο, έστω ερχόμενος από τον πάγκο, για να κάνει μια απίθανη εμφάνιση. Στα 20 λεπτά που έμεινε στο παρκέ σκόραρε 24 πόντους με 4/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 4/5 βολές, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, άνοιξε το γήπεδο με τα περιφερειακά του σουτ, ήταν αξιόπιστος και στο πίσω μέρος του γηπέδου και παίρνει δίκαια τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης. Όλα αυτά, αφού πρώτα είχε και ένα «θερμό» επεισόδιο με τον Βασίλη Σπανούλη στο δρόμο για τα αποδυτήρια, αμέσως μετά τη λήξη της δεύτερης περιόδου.

Τι ξεχώρισε στα στατιστικά

11/34 σουτ είχαν οι δύο ομάδες στην πρώτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να μετρά 0/7 τρίποντα, 4 ασίστ και κανένα λάθος! Ο Καλάθης έμεινε στο μηδέν (με 0/5 σουτ) στο πρώτο μέρος, ο Πρίντεζης είχε 9 ριμπάουντ σε 17:12 (και κανένα στα υπόλοιπα 17), όμως η ομάδα του σούταρε με 28% στο δίποντο (6/21) κι αυτός ήταν ένας απογοητευτικός αριθμός για ομάδα αυτού του επιπέδου.

Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ντέρμπι με 7/26 σουτ πίσω από τα 6,75, είχαν όμως μόλις τέσσερα λάθη κι αυτό ήταν ένα στοιχείο που τους βοήθησε να ελέγξουν τον αγώνα ακόμη κι όταν δεν ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Είναι επίσης εντυπωσιακό πως μαζί οι δύο ομάδες είχαν 26/49 βολές, με τον Παναθηναϊκό στο 45% και τον Ολυμπιακό στο 59%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...