592
Ο Αρης Φλώρος επιστρέφει στη φυλακή | INTIMEnews

Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από την αποφυλάκιση-σκάνδαλο του Φλώρου της Εnerga(;)

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 13:31
Ο Αρης Φλώρος επιστρέφει στη φυλακή
|INTIMEnews

Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από την αποφυλάκιση-σκάνδαλο του Φλώρου της Εnerga(;)

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 13:31

Μα «όποιος γράφει γνωματεύσεις χρηματίζεται;» διερωτάτο προ εβδομάδων με αγανάκτηση ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Αθανάσιος Δουζένης (διευθυντής Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο Αττικόν και εποπτεύων στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού), η γνωμάτευση του οποίου «ξεκλείδωσε» ουσιαστικά την πορτα της φυλακής για τον Αριστείδη Φλώρο της Energa.

Mία άλλη γνωμάτευση, ωστόσο, την οποία αυτή τη φορά αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», φέρνει στο φως τις αμφιλεγόμενες έως ύποπτες ενέργειες κρατικών λειτουργών και ιδιωτών γιατρών για την αποφυλάκιση του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa.

Η γνωμάτευση του κ. Δουζένη είχε καταλυτικό ρόλο στην κρίση της τριμελούς υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ αναφορικά με την αναπηρία του 39χρονου κατάδικου. Βάσει της γνωμάτευσης άλλωστε, η επιτροπή τού έδωσε τον περασμένο Ιούνιο ποσοστό αναπηρίας 35% και χάρη σε άλλες δύο γνωματεύσεις -μία για  σύνδρομο άπνοιας – υπόπνοιας στον ύπνο και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο και μία ακόη για  επιληψία- το ποσοστό αναπηρίας έφθασε στο 70%!

Ηταν 26 Ιανουαρίου 2018, όταν ο ιατρός του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, Απόστολος Τσιάμης, έκρινε στη δική του γνωμάτευση πως «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της νοσηλείας του κρατουμένου Αριστείδη (Αρη) Φλώρου στο Ψυχιατρικό Κατάστημα Κορυδαλλού». Με τη συμπλήρωση ότι «έχουν εν μέρει υφεθεί τα βασικά συμπτώματα της ψυχιατρικής νόσου του (και ανάμεσα σε αυτά ευχές θανάτου, βάθος καταθλιπτικού συναισθήματος κ.λπ.)» αποφασίστηκε τότε η επιστροφή του κρατούμενου στις φυλακές Χαλκίδας.

Δεν πέρασαν όμως παρά μόνο λίγα 24ωρα για την παρέμβαση του καθηγητή Δουζένη που εν τω μεταξύ, έπειτα από κυβερνητική επιλογή, είχε αναλάβει ρόλο γενικού υπευθύνου στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με την οποίο ο Αρης Φλώρος επέστρεψε ξανά στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται  «Το Βήμα της Κυριακής», ο κ. Δουζένης φέρεται να πήγε στη Χαλκίδα ως ιδιώτης ιατρός (ποια παραστατικά θα παρουσιάσει για αμοιβές κ.λπ., παραμένει άγνωστο). Και λίγο αργότερα, με βαση την εισήγησή του για «υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή», ο 39χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2018 (δηλαδή μόλις δύο εβδομάδες μετά το εξιτήριο και τη διάγνωση ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα) στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και παρέμεινε μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2018.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Δουζένης συνέταξε νέα γνωμάτευση για την «καταθλιπτική διαταραχή» που παρουσίαζε ο Φλώρος, η οποία ήταν και η βάση του εισηγητικού του φακέλου προς τα ΚΕΠΑ για να λάβει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και να αποφυλακιστεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερο έγγραφο που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο εν λόγω ιατρός τού έδωσε στις 17 Ιουλίου 2018 εξιτήριο από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού για να επιστρέψει στις φυλακές Χαλκίδας, προκειμένου να υποβάλει εκεί το αίτημα αποφυλάκισής του μέσω ΚΕΠΑ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, αυτό συνέβη γιατί ίσως εκτιμήθηκε ότι τα δικαστικά συμβούλια εκτός Αθήνας και Πειραιά είναι πιο «ανεκτά» σε αιτήματα αποφυλάκισης με επίκληση «προστιθέμενων προβλημάτων υγείας».

Λίγους μήνες μετά ακολούθησε και υποβοηθητική γνωμάτευση, με αναφορές «για κατάθλιψη με παρανοητικότητα και επικίνδυνες αυτοκαταστροφικές τάσεις»

Αξιοσημείωτο, το γεγονός και μόνο ότι στο εν λόγω εξιτήριο αναγράφεται ρητά ότι «ο κ. Φλώρος να επιστρέψει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού το αργότερο σε τρεις εβδομάδες λόγω των επικίνδυνων αυτοκαταστροφικών τάσεων που έχει».

Ερωτήματα επίσης προκύπτουν για τη γνωμάτευση του ιατρού του Ευαγγελισμού από το Εργαστήριο Υπνου, ο οποίος εξέτασε τον Φλώρο. Όπως αποκαλύφθηκε, η γνωμάτευση ήταν ηλικιωμένου ασθενούς με το ίδιο όνομα και επώνυμο που νοσηλευόταν σε κλινική του Πειραιά.

Ο εντοπισμός του ασθενούς αυτού που είχε παρόμοιο πρόβλημα με τον 39χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση Energa φέρεται να έγινε μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι γιατροί.

Ο ίδιος ο γιατρός στην κατάθεσή του στην Εισαγγελία Διαφθοράς ομολόγησε την πλαστογραφία και ανέφερε ότι προχώρησε σε αυτή την «υποβοήθηση» του Φλώρου ύστερα από παρέμβαση οικογενειακού φίλου του, επιχειρηματία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...