154
To Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο κτίριο της παλαιάς Βουλής, όπου ετοιμάζονταν να ξαναχτυπήσουν οι δύο γυναίκες | archaiologia.gr

Συνελήφθησαν οι γυναίκες – βάνδαλοι: «Ρίχναμε λάδι γιατί ήταν θαυματουργό!»

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 11:42
To Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο κτίριο της παλαιάς Βουλής, όπου ετοιμάζονταν να ξαναχτυπήσουν οι δύο γυναίκες
|archaiologia.gr

Συνελήφθησαν οι γυναίκες – βάνδαλοι: «Ρίχναμε λάδι γιατί ήταν θαυματουργό!»

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 11:42

Στον εντοπισμό και σύλληψη των δύο μυστηριωδών γυναικών που ψέκαζαν με λάδι πολύτιμα εκθέματα σε μουσεία της πρωτεύουσας, έφθασε η Ελληνική Αστυνομία. Οι δύο γυναίκες είχαν ρίξει λάδι σε εκθέματα στο Βυζαντινό Μουσείο, αλλά και στο Μουσείο Μπενάκη  την Κυριακή 26 Αυγούστου.

Όπως έγινε γνωστό από την Aστυνομία, πρόκειται για δύο Ρομά, βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι γυναίκες – βάνδαλοι έγιναν αντιληπτές λίγο πριν χτυπήσουν ξανά, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους εκθέματα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής.

Ο φύλακας του μουσείου τις αναγνώρισε σε φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, και άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ανδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο και τις συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στον έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν μπουκάλια με λάδι.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...