283
Πεσμένες πινακίδες που άφησε στο πέρασμα του το πρώτο πρωινό πέρασμα του Παμπούκ | Reuters

Οπου φύγει-φύγει οι τουρίστες από την Ταϊλάνδη λόγω του «Παμπούκ»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 19:42
Πεσμένες πινακίδες που άφησε στο πέρασμα του το πρώτο πρωινό πέρασμα του Παμπούκ
|Reuters

Οπου φύγει-φύγει οι τουρίστες από την Ταϊλάνδη λόγω του «Παμπούκ»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 19:42

Χιλιάδες τουρίστες εγκαταλείπουν άρον άρον τα νησιά Κο Σαμούι, Κο Πανγκάν και Κο Τάο του Κόλπου της Ταϊλάνδης, που απειλούνται από την τροπική καταιγίδα Παμπούκ, η οποία αναμένεται αναμένεται να πλήξει την περιοχή την Παρασκευή το βράδυ προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις, σφοδρούς ανέμους και κύματα ύψους τουλάχιστον πέντε μέτρων.

Επίσης, πολλά άτομα είναι αποκλεισμένα στη νότια ακτή της χώρας ενώ οι Αρχές ακύρωσαν όλες τις πτήσεις αλλά και τις ακτοπλοϊκές μεταφορές εν αναμονή της καταιγίδας.

«Είναι αρκετά τρομακτικό να είσαι εδώ, γιατί δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί και δεν υπάρχει τρόπος να φύγεις», ανέφερε στο CNN μία αμερικανίδα τουρίστρια που έχει αποκλειστεί στην Ταϊλάνδη.

«Από 30.000 ως 50.000 άνθρωποι έχουν φύγει μετά την Πρωτοχρονιά», δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής του Κο Πανγκάν, Κρικάι Σονγκθάνι προσθέτοντας πως οι τουρίστες άρχισαν να απομακρύνονται από τα νησιά ήδη από την Τετάρτη.

«Αναμένουμε κύματα που μπορεί να φτάσουν τα πέντε ή και τα επτά μέτρα κοντά στο επίκεντρο της καταιγίδας. Κανονικά στον κόλπο της Ταϊλάνδης τα κύματα δεν θα ξεπεράσουν τα δύο μέτρα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διευθυντής του μετεωρολογικού κέντρου της χώρας Φουιένγκ Πρακαμαϊντάρα προσθέτοντας πως η τροπική καταιγίδα κινείται με ταχύτητες 75 χιλιομέτρων.

Στο Κο Σαμούι οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν καταφύγια για αυτούς που θα αποφασίσουν να μην φύγουν.

Η καταιγίδα αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις και σε άλλες τουριστικές περιοχές, όπως το Κράμπι και στις γειτονικές επαρχίες της Μαλαισίας Πατανί, Ναραθιουάτ και Γιάλα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...