513
Aπερχόμενος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε φωτογραφία από τη συνάντησή τους την Τετάρτη | INTIMEnews

Ολα όσα έγιναν στη συνάντηση Ταχιάου – Μπουτάρη [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 16:57
Aπερχόμενος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε φωτογραφία από τη συνάντησή τους την Τετάρτη
|INTIMEnews

Ολα όσα έγιναν στη συνάντηση Ταχιάου – Μπουτάρη [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 16:57

Το ραντεβού κλείστηκε πριν από λίγες ημέρες στο περιθώριο της τυχαίας τους συνάντησης στο «Βελλίδειο» και την Τετάρτη ο υποψήφιος της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονικης, Νίκος Ταχιάος, και ο απερχόμενος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, τα είπαν για μία και πλέον ώρα  εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης με τον Νίκο Ταχιάο και στο φόντο ο «θεσσαλονικιός» – λόγω φραπέ- σπάιντερμαν/ INTIMEnews

Στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση (δείτε κάτω τα βίντεο από voria.gr) ο κ. Ταχιάος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τα θετικά της διοίκησης Μπουτάρη, αλλά θα βάλει το δικό του χρώμα -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- σε ό,τι διαφωνεί.

«Κάθε δήμαρχος βάζει διαφορετικό χρώμα στην πόλη, βάζει ένα διαφορετικό κομμάτι απο τον εαυτό του. Αυτό είναι κατανοητό και ξεκαθαρίσαμε ποιες ειναι οι διαφορές μας και πού συμφωνούμε (…) Εξάλλου, ο κ.Μπουτάρης δεν θα είναι παρών στον προεκλογικό αγώνα και αυτό διευκολύνει τη θεματική της αντιπαράθεσης με όποιους είναι υποψήφιοι γιατί δίνει την ευκαιρία να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης που ειναι το σημαντικότερο για όλους μας».

«Αυτό που είπα στον ίδιο και λέω και δημόσια», τόνισε ο κ. Ταχιάος, «είναι πως είναι μεγάλο λάθος αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα να έρχεται ο επόμενος να κατεδαφίσει τον προηγούμενο ως πρόσωπο και έργο. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση σε μένα. Ειναι σημαντικό να αποδείξουμε οτι είμαστε ένας πολιτισμένος τόπος και ότι συνεχίζουμε με ό,τι συμφωνούμε και βάζουμε το δικό μας χρώμα σε ό,τι διαφωνούμε».

Από την πλευρά του ο  Γιάννης Μπουτάρης αναγνώρισε πως ο Νίκος Ταχιάος «έδειξε τις προθέσεις του για έναν καλό προεκλογικό αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από την κοιλιά. Με ένα ανοιχτό μυαλό βλέπει τα πράγματα γενικότερα».

Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την αντίθεσή του με τις κομματικές υποψηφιότητες:  «Οι κομματικοί υποψήφιοι εμένα με στεναχωρούν. Ο Πρωθυπουργός είπε κάποια στιγμή να ηγηθώ ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου προκειμένου να μην αλλάξει χέρια ο δήμος. Εκείνο που μετράει πρώτα για μένα είναι, ότι εμείς σαν “Πρωτοβουλία” δεν ανεχόμαστε κομματικές υποψηφιότητες. Επιπλέον έγινε ένα λάθος, δεν ξέρω αν είναι λάθος ή εσκεμμένο, ένα μέλος της νομαρχιακής είπε ότι ο Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη και όχι Πρωτοβουλία. Αυτό είναι λάθος. Μπουτάρης και Πρωτοβουλία είναι το ίδιο πράγμα. Ή στηρίζετε Πρωτοβουλία ή αντίο», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μπουτάρη.

Οσο για τη «μεγάλη αντίπαλο» -όπως θέλουν να την παρουσιάζουν στο «στρατόπεδο» του ΣΥΡΙΖΑ – στις επικείμενες εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Νίκος Ταχιάος επανέλαβε πως δεν τη γνωρίζει προσωπικά:  Δεν ξέρω την κ. Νοτοπούλου, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω άποψη. Είναι ένα πρόσωπο νέο. Εγώ μπορώ να απαντήσω για μένα. Δεν προέκυψα out of the blue στην πόλη. Μπορεί κανείς να μιλήσει για μένα θετικά ή αρνητικά, είμαι έτοιμος να απάντησω στα πάντα», δήλωσε.

Eν τω μεταξύ ένα – ένα κορυφαία στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη τάσσονται στο πλευρό του Νίκου Ταχιάου στη δύσκολη αυτοιδιοικητική μάχη που καλείται να δώσει. Ετσι, μετά τους Σταύρο Καλαφάτη, Έλενα Ράπτη και Δημήτρη Κούβελα, σειρά πήραν στις δημόσιες δηλώσεις στήριξης του υποψηφίου της ΝΔ και γνωστά «καραμανλικά» στελέχη, όπως ο Δημήτρης Τσάμης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...