249
|

Οριστικό: H JP Morgan απέκτησε το 48,5% της Viva Wallet για 800 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2022, 13:03

Οριστικό: H JP Morgan απέκτησε το 48,5% της Viva Wallet για 800 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2022, 13:03

Εκλεισε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η οριστική συμφωνία για την πώληση του 48,5% της Viva στην JP Morgan.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αποκτά τις μετοχές όλων των μετόχων μειοψηφίας, δηλαδή τα επενδυτικά funds Hedosophia και Deca όπως και το family office της Μαριάννας Λάτση, σε μια συναλλαγή που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ.

H JP Morgan έχει ήδη εξαγοράσει το σύνολο των μετατρέψιμων ομολογιών, αξίας 80 εκατ. δολαρίων, από το σχήμα Tencent – EBRD-Breyer Capital στο πλαίσιο της συμπεφωνημένης μελλοντικής αλλαγής μετοχικών συσχετισμών.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα αμέσως αφού έκλεισε το deal με τους μετόχους μειοψηφίας συνεχίστηκαν οι συζητήσεις με τον ιδρυτή της εταιρείας Χάρη Καρώνη, για μια σειρά θεμάτων που είχαν να κάνουν με την μελλοντική αποτίμηση της εταιρείας και τα stock options για τους εργαζομένους.

Οι τελικές υπογραφές έπεσαν το βράδυ της Κυριακής, και πλέον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις στις αρχές της εβδομάδας.

O όμιλος εταιρειών Viva περιλαμβάνει εκτός από τη μητρική Viva Wallet Holdings τις θυγατρικές Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΕ (www.viva.gr), Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ (www.vivapayments.com) και κυρίως τη Vivabank (πρώην Praxia) την οποία εξαγόρασε το 2020 κι απέκτησε έτσι και τραπεζική άδεια.

Η Viva Wallet ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2000 και αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (Viva Payments). Πολύ γρήγορα πέτυχε μεγάλη ανάπτυξη και δραστηριότητα σε 24 χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο. Η εταιρία αξιοποιεί προηγμένες και καινοτόμες λύσεις στις μεταφορές κεφαλαίων και πληρωμές.

Μεταξύ άλλων παρέχει υπηρεσίες ταμειακής πίστωσης, έκδοση digital χρεωστικών καρτών πληρωμής λογαριασμών και διαχείριση εξόδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...