197
Οι Τσέχοι έβαλαν στα καλάθια τους Βραζιλιάνους και τώρα διεκδικούν και αυτοί την πρόκριση στα προημιτελικά! | REUTERS/Athit Perawongmetha

Οι Τσέχοι νίκησαν τους Βραζιλιάνους – «δώρο» ή «δηλητήριο» για την Εθνική Ελλάδος;

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 13:43
Οι Τσέχοι έβαλαν στα καλάθια τους Βραζιλιάνους και τώρα διεκδικούν και αυτοί την πρόκριση στα προημιτελικά!
|REUTERS/Athit Perawongmetha

Οι Τσέχοι νίκησαν τους Βραζιλιάνους – «δώρο» ή «δηλητήριο» για την Εθνική Ελλάδος;

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 13:43

Ηταν μια ακόμη αναπάντεχη εξέλιξη σε ένα Μουντομπάσκετ που ήδη είναι γεμάτο εκπλήξεις. Το μεσημέρι του Σαββάτου η Τσεχία κέρδισε με 93-71 τη Βραζιλία στο πλαίσιο της δεύτυερης φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ της Κίνας, σε μια αναμέτρηση που ενδιέφερε άμεσα την Ελλάδα.

Τούτο διότι μετά τη νίκη των Τσέχων, η Εθνική Ελλάδος δεν έχει ως μονόδρομο πρόκρισης τη νίκη επί των ΗΠΑ.

Ως γνωστόν, μετά την ήττα-σοκ (εδώ) από τη Βραζιλία στην πρώτη φάση, η Εθνική Ελλάδος θεωρούσε δεδομένη την επικράτηση της ομάδας του Ατσα Πέτροβιτς επί της Τσεχίας, ωστόσο η Σελεσάο συνετρίβη. Και τώρα έχει αλλάξει η κατάσταση ως προς τις πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης:

Συγκεκριμένα:

– Με δύο στις δύο νίκες (απέναντι σε ΗΠΑ και Τσεχία), η Ελλάδα προκρίνεται στους «8».

– Με ήττα από τις ΗΠΑ, η Εθνική μπορεί να περάσει ακόμη ως δεύτερη: Θα πρέπει όμως τη Δευτέρα να κερδίσει την ιδιαίτερα ανθεκτική Τσεχία με 12 πόντους διαφορά, ώστε στην τριπλή ισοβαθμία με την Βραζιλία (εφόσον αυτή φυσικά χάσει από τις ΗΠΑ) να καταλάβει τη δεύτερη θέση.

– Mε ήττα από τις ΗΠΑ και ήττα των ΗΠΑ από τη Βραζιλία την τελευταία αγωνιστική, η Ελλάδα αποκλείεται ανεξαρτήτως αποτελέσματος του αγώνα με τους Τσέχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...