296
Ο Μαρκ Μαζάουερ, αριστερά, και ο Στάθης Καλύβας | columbia.edu, stathiskalyvas.com

Οι ιστορικοί Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας στην επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 14:27
Ο Μαρκ Μαζάουερ, αριστερά, και ο Στάθης Καλύβας
|columbia.edu, stathiskalyvas.com

Οι ιστορικοί Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας στην επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 14:27

Δύο διεθνούς φήμης και πολυδιαβασμένοι στην Ελλάδα ιστορικοί, ο Μαρκ Μαζάουερ και ο Στάθης Καλύβας, θα συμμετέχουν στην επιτροπή υπό την Γιάννα Αγγελοπούλου για τους εορτασμούς με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο Μαρκ Μαζάουερ, καθηγητής και πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, είναι συγγραφέας της «Πόλης των Φαντασμάτων» που ανατέμνει με την ιστορία της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης κατά τους τελευταίους αιώνες. Εχει γράψει ακόμη και για την Ελλάδα της Κατοχής.

Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, κινείται το ιστορικό έργο του καθηγητή στην Οξφόρδη Στάθη Καλύβα, μέρος του οποίου συνέγραψε από κοινού με τον Νίκο Μαραντζίδη.

Η Οργανωτική Επιτροπή της «Επιτροπής 2021» θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, 30 προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιθυμία της κυρίας Αγγελοπούλου είναι ο εορτασμός να είναι «ενωτικός και ελεύθερος».

Πέρα από τους Μαζάουερ και Καλύβα, πληροφορίες έφεραν την κυρία Αγγελοπούλου να έχει κάνει κρούση για συμμετοχή στον κοινωνιολόγο (και πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ) Κωνσταντίνο Τσουκαλά, τον κοινωνιολόγο του LSE Νίκο Μουζέλη και τον ιστορικό Αντώνη Λιάκο. Οι δύο πρώτοι, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, απάντησαν θετικά.

Στο πλαίσιο αυτού του ενωτικού εγχειρήματος η επικεφαλής της Επιτροπής θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων. Την Τρίτη συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και σήμερα Τετάρτη με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη θα γίνει η έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της συνεργασίας της με το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Η πανηγυρική εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου στις 10:30.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Θα μιλήσουν, κατά σειρά, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...