387
Μια πολύ ζεστή Κυριακή στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, η οποία προσπαθεί να επαναλειτουργήσει | REUTERS/Jeenah Moon

Οι ΗΠΑ έφτασαν τους 120.000 νεκρούς από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 07:31
Μια πολύ ζεστή Κυριακή στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, η οποία προσπαθεί να επαναλειτουργήσει
|REUTERS/Jeenah Moon

Οι ΗΠΑ έφτασαν τους 120.000 νεκρούς από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 07:31

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο, ο συνολικός απολογισμός έφθασε χθες Κυριακή τους 119.959 νεκρούς εξαιτίας της Covid-19 επί συνόλου 2,3 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Με βάση τα στοιχεία της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης, σημειώθηκαν άλλοι 305 θάνατοι σε 24 ώρες. Πρόκειται για την ενδέκατη συναπτή ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έμεινε κάτω από τους χίλιους νεκρούς.

Oμως συνεχίζει να καταγράφεται έξαρση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης σε περίπου είκοσι αμερικανικές πολιτείες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό έφθασε έτσι τα 173.324 στην Καλιφόρνια, πολιτεία όπου χθες ανακοινώθηκε νέο ρεκόρ 4.515 μολύνσεων· το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης (4.317) καταγράφηκε από τις αρχές μόλις την Παρασκευή.

Ετσι, και ενώ η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη συνεχίζει να ταλανίζεται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, το πρόβλημα αρχίζει και μεταφέρεται νότια. Ισως δε να μην είναι τυχαίο που το Μεξικό, χώρα με συνεχή επαφή με την Καλιφόρνια, ξεπέρασε την Κυριακή τους 1.000 νεκρούς σε ένα 24ωρο.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Κυριακή ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.044 ακόμη θανάτους ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 5.343 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να ανέρχεται έτσι πλέον σε 21.825 νεκρούς επί συνόλου 180.545 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Η μεξικανική κυβέρνηση παραδέχτηκε μάλιστα πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώνεται, με δεδομένες τις περιορισμένες δυνατότητες των υπηρεσιών υγείας να προχωρήσουν σε διαγνωστικά τεστ σε ευρεία κλίμακα.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στη Βραζιλία.

Στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, ενώ οι πολίτες που έχουν προσβληθεί από τον ιό έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας.

Αλλοι 641 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βραζιλία, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να ανέρχεται σε 50.617 νεκρούς, σύμφωνα με υο υπουργείο. Ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται πλέον σε 1.085.038.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πολλαπλάσιος αυτού που ανακοινώνεται επίσημα, με δεδομένη την έλλειψη εκτενών τεστ.

H Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα σε αριθμό νεκρών από τον κορονοϊό στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...