563
Μάντι Πατίνκιν και Κλερ Ντέινς σε μια χαρακτηριστική σκηνή της σειράς | ΗΒΟ

Ογδοος (και τελευταίος) κύκλος για τα παιχνίδια κατασκόπων του «Homeland»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 22:45
Μάντι Πατίνκιν και Κλερ Ντέινς σε μια χαρακτηριστική σκηνή της σειράς
|ΗΒΟ

Ογδοος (και τελευταίος) κύκλος για τα παιχνίδια κατασκόπων του «Homeland»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 22:45

Τα παιχνίδια κατασκόπων και οι (γεω)πολιτικές ίντριγκες φτάνουν στο τέλος τους, μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

H όγδοη και τελευταία σεζόν του «Homeland» – μία από τις κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας – θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Φεβρουαρίου και όλοι περιμένουν να δουν τι επιφυλάσσει η… ειμαρμένη για την Κάρι Μάθισον, την διπολική πράκτορα της CIA την οποία ενσαρκώνει η Κλερ Ντέινς, και τον Σολ Μπέρενσον, τον μέντορά της τον οποίο ενσαρκώνει ο σπουδαίος καρατερίστας ηθοποιός Μάντι Πατίνκιν.

Όπως αναφερουν τα πρώτα τρέιλερ και οι διαρροές από τις ΗΠΑ, η Κάρι προσπαθεί ακόμα να συνέλθει μετά από μήνες φυλάκισης σε μια ρωσική φυλακή, με τη μνήμη της να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Σολ, ο οποίος είναι πλέον σύμβουλος του προέδρου Ραλφ Γουόρεν (τον υποδύεται ο Μπο Μπρίτζες) για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Καθώς η προτεραιότητα του προέδρου είναι να δοθεί ένα οριστικό τέλος στον πόλεμο του Αφγανιστάν, ο Σολ αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, επιδιώκοντας μια ειρηνική λύση στις διαφορές με τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Καμπούλ είναι γεμάτη με φανατισμένους μισθοφόρους και, φυσικά, κατασκόπους και έτσι μόνο η Κάρι (η οποία δεν έχει γιατρευτεί πλήρως ακόμα) μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, παρά τα όποια ρίσκα θα πάρει για την υγεία της.

Και ταξιδεύει (ξανά) στο Αφγανιστάν μαζί με τον Σολ προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην διένεξη.

«Στην τελευταία σεζόν, η σειρά μιλάει δίχως μαλλιά στη γλώσσα για τον πόλεμο που διεξάγει εδώ και μήνες ο πρόεδρος Τραμπ στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, υποσκάπτοντας και σαμποτάροντας το έργο τους», σημειώνει ο Πατίνκιν, προσθέτοντας πως «[με τον πρόεδρο αυτό] η Δημοκρατία μας βρίσκεται εδώ και καιρό σε κίνδυνο».

«Πέρασα το ένα τέταρτο της ζωής μου με τον χαρακτήρα της Κάρι Μάθισον», είπε τις προάλλες η Ντέινς, «πλέον, με την σειρά να φτάνει στο τέλος της, μπορώ να πω πως η όλη εμπειρία ήταν για μένα ενίοτε εξαιρετικά δύσκολη έως και ακραία αγχωτική».

Ο δε δημιουργός και παραγωγός του “Homeland”, Άλεξ Γκάνζα σχολίασε σχετικά πως «η σειρά θα φτάσει σε ένα σωστό τέλος».

«Κάρι Μάθισον» και «Σoλ Μπέρενσον». Photo: Stephan Rabold/SHOWTIME
To νέο πρόσωπο που μπαίνει στην τελευταία σεζόν

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ένα νέο πρόσωπο έρχεται να… ταράξει τον τελευταίο κύκλο.

Ο λόγος για τον Χιου Ντάνσι, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Τζον Ζέιμπελ, έναν σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας και ο οποίος θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Σολ.

Ο Ντάνσι, τον οποίο έχουμε γνωρίσει μεταξύ άλλων μέσα από την πολυβραβευμένη σειρά “Hannibal”, έχει λάβει υποψηφιότητα για Βραβείο Emmy για τον ρόλο του ως Κόμης του Eσεξ στο “Elizabeth I” (2005) ενώ έχει πρωταγωνιστήσει στα “David Copperfield” (2000), “Madame Bovary” (2000), “Deadline Gallipoli” (2015) και “The Path” (2016).

Ο Χιου Ντάνσι

Το “Homeland” πρωτοεμφανίστηκε στις οθόνες μας το 2011, από τους παραγωγούς του “24”, και βασίστηκε στην ισραηλινή σειρά “Prisoners of War” του Γκίντεον Ραφ.

Η σειρά αγαπήθηκε αμέσως από εκατομμύρια τηλεθεατές, αποσπώντας μάλιστα 6 βραβεία Emmy από την πρώτη κιόλας χρονιά.

Συνολικά, η σειρά έχει τιμηθεί με τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και οκτώ βραβεία Emmy, ενώ μετρά πολλούς διάσημους μεταξύ των οπαδών της, όπως ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την οποία και έχει εκθειάσει ως «ακριβή» στην αποτύπωση της λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών της χωρας.

Η τελευταία σεζόν της σειράς θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Netflix στις 9 Φεβρουαρίου.

Δείτε το σύντομο teaser:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...