268
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | Facebook

Ο Χρυσοχοΐδης απαντά: δεν νοείται εξευτελισμός – δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 13:32
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|Facebook

Ο Χρυσοχοΐδης απαντά: δεν νοείται εξευτελισμός – δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 13:32

Με την επάνοδό του στο υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει εξελιχθεί σε  «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις καταγγελίες του περί «υπέρμετρης αστυνομικής βίας».

Τα τελευταία 24ωρα, πρώην υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βάλλουν κατά ριπάς εναντίον του, με αφορμή τις φωτογραφίες από τις συλλήψεις ταραξιών στην περιοχή των Εξαρχείων, στα επεισόδια μετά την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε τα περί «ακραίας καταστολής», ενώ και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έκανε επισήμως γνωστό ότι δόθηκε εντολή για άμεση διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε όλο το σχετικό δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες, ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέταση των ντοκουμέντων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ήρθε και η πρώτη αντίδραση του ίδιου του υπουργού μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία….

Geplaatst door Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Michalis Chrisochoidis op Maandag 9 december 2019

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα», ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Οταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καταλήγει με νόημα διαμηνύοντας ότι στον αντίποδα δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός «ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε», μετά τον -για πρώτη φορά χωρίς καταστροφές- εορτασμό των επετείων της 17ης Νοεμβρίου και 6ης Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...