333
O Δήμος Μούτσης κατήγγειλε κραυγές και βασανιστήρια στο ΑΤ Εξαρχείων τη νύχτα της Παρασκευής. Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκάθαρη | SOOC/ΑΠΕ/CreativeProtagon

Η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε στον Δήμο Μούτση και στις καταγγελίες περί «κραυγών» στο ΑΤ Εξαρχείων

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 10:07
O Δήμος Μούτσης κατήγγειλε κραυγές και βασανιστήρια στο ΑΤ Εξαρχείων τη νύχτα της Παρασκευής. Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκάθαρη
|SOOC/ΑΠΕ/CreativeProtagon

Η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε στον Δήμο Μούτση και στις καταγγελίες περί «κραυγών» στο ΑΤ Εξαρχείων

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 10:07

Μέσα στον ορυμαγδό καταγγελιών για τα όσα συνέβησαν τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια, μετά την ειρηνική διαδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, μία. Αυτή του σπουδαίου συνθέτη και εσχάτως πολιτευτή του ΜέΡΑ25 Δήμου Μούτση.

Ο 81χρονος μουσικός, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη τον περασμένο Μάιο, κατήγγειλε, μέσω Facebook, ότι από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων «ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο». Επίσης έκανε λόγο για «κολαστήριο» και παραλλήλισε τη σκηνή όπου άνδρες των ΜΑΤ είχαν γδύσει έναν συλληφθέντα (εδώ) με την εποχή της Χούντας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτήν την καταγγελία δεν την άφησε αναπάντητη η Ελληνική Αστυνομία. Στην ανάρτηση του κ. Μούτση, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε:

Σας ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Στον δε επίσημο λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ. στο Facebook υπήρξε το εξής μήνυμα:

Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...