265
Μητσοτάκης και Τσέφεριν τον Φεβρουάριο του 2020. Πέρασαν τρία χρόνια αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν... | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Οικονόμου επιβεβαίωσε παρέμβαση Μητσοτάκη για τη διαιτησία στο ποδόσφαιρο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 14:54
Μητσοτάκης και Τσέφεριν τον Φεβρουάριο του 2020. Πέρασαν τρία χρόνια αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν...
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Οικονόμου επιβεβαίωσε παρέμβαση Μητσοτάκη για τη διαιτησία στο ποδόσφαιρο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 14:54

H αρχή έγινε με δημοσίευμα των «Νέων», εφημερίδας που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφεντικό του Ολυμπιακού, την Πέμπτη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξηγώντας του ότι το κλίμα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τεταμένο, ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία και ζητώντας του να μεσολαβήσει για να υπάρχουν διαιτητές elite κατηγορίας για τα κρίσιμα παιχνιδία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρε η στήλη «Στίγμα», ο πρόεδρος της UEFA, «αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ειδικά μετά τις τελευταίες διαιτησίες ξένων διαιτητών και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα το οποίο αποτελεί ομόθυμο αίτημα του υγιούς τμήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε το δημοσίευμα:

«Ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA. Στη χώρα μας διεξάγεται ένα πρωτάθλημα που είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών και νομίζω ότι όλοι θέλουμε οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και προφανώς και η διαιτησία να συμβάλλει έτσι ώστε να κυλήσουν οι επόμενες αγωνιστικές με διαφάνεια.

Να συμβάλλουν όλοι έτσι ώστε το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί και να τελειώσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και με διαιτησίες υψηλού επιπέδου, που δεν αμφισβητείται το κύρος τους και η αποτελεσματικότητά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε δεχτεί τον Αλεξάντερ Τσέφεριν στο Μέγαρο Μαξίμου τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η κυβέρνηση αντιμετώπιζε τότε την κρίση με την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της συνιδιοκτησίας της Ξάνθης. Πέρασαν τρία χρόνια, μια πανδημία, μια ενεργειακή κρίση και ένας πόλεμος, όμως τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου κάθε άλλο παρά διορθώθηκαν…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...