253
O Κυριάκος Μητσοτάκης με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Μητσοτάκης με μάσκα, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2020, 19:36
O Κυριάκος Μητσοτάκης με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Μητσοτάκης με μάσκα, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2020, 19:36

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο και στη Σαμοθράκη ήταν γεμάτη συμβολισμούς. Ο Πρωθυπουργός της χώρας τόνωσε το ηθικό των κατοίκων στις ακριτικές περιοχές, πήγε ως τις Φέρες, την αιχμή των συνόρων με τους Τούρκους, βρέθηκε με πολίτες και αξιωματικούς, μίλησε και στην Αλεξανδρούπολη για τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης, ιδίως χάρη στο λιμάνι και στις συμφωνίες που δρομολογούνται.

Δυστυχώς όμως οι συμβολισμοί δεν σταματούν εδώ. Ενώ σε όλες τις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος και οι συνομιλητές του εμφανίζονται να φορούν μάσκα —και πολύ σωστά καθώς η χώρα βιώνει το δεύτερο κύμα της φονικής πανδημίας με συνέπεια να έχει φτάσει να θρηνεί πλέον 500 νεκρούς (εδώ)— υπήρξε μία στην οποία κάποιος είχε αρνηθεί να φορέσει μάσκα. Ήταν ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος.

Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο του Πρωθυπουργού υπάρχει η εξής αμφισημία: ο μεν κ. Μητσοτάκης φοράει μάσκα, ο δε άγιος Αλεξανδρουπόλεως δεν φορά.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Άνθιμο για το πολυσήμαντο και πολύπλευρο που προσφέρει.

«Σας οφείλουμε μία τεράστια ευγνωμοσύνη πρώτα – πρώτα από τον Φεβρουάριο, από τις Καστανιές, μας κάνατε να αισθανθούμε σιγουριά στον τόπο μας και περηφάνια. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, κι έτσι προσωπικά σας ευγνωμονώ», τόνισε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Ο τελευταίος είχε κρατήσει μια μετριοπαθή στάση την περασμένη άνοιξη όταν η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει πιστούς και ιεράρχες να περιορίσουν τον εκκλησιασμό. Είχε προειδοποιήσει ότι η Θεία Κοινωνία «δεν είναι μαγική» και είχε καλέσει όσους ασθενούν να αποφεύγουν τους ναούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...