335
Ο Γκόουβ επιστρέφει σπίτι του από τζόγκινγκ - πλέον, το κόμμα του θα τον «τρέξει» ακόμη περισσότερο μετά τις δηλώσεις του για χρήση κοκαϊνης | Reuters

Ο κύκλος των «καμμένων» υποψηφίων για την διαδοχή των Συντηρητικών

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2019, 15:23
Ο Γκόουβ επιστρέφει σπίτι του από τζόγκινγκ - πλέον, το κόμμα του θα τον «τρέξει» ακόμη περισσότερο μετά τις δηλώσεις του για χρήση κοκαϊνης
|Reuters

Ο κύκλος των «καμμένων» υποψηφίων για την διαδοχή των Συντηρητικών

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2019, 15:23

Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις: συνολικά έξι υποψήφιοι για την ηγεσία των Τόρηδων έχουν μέχρι σήμερα παραδεχθεί ότι έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Και μπορεί η απελθούσα πρωθυπουργός και επικεφαλής των Συντηρητικών Τερέζα Μέι να έχει στο παρελθόν δηλώσει πως δεν έχει καν ακουμπήσει τσιγάρο, ωστόσο, όπως φαίνεται, οι υποψήφιοι δελφίνοι της… δεν έχουν πει όχι σε μαλακά ή σκληρά ναρκωτικά.

Η τελευταία παραδοχή ήταν, πριν μερικές ώρες, από τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει κάνει πολλές φορές χρήση κοκαΐνης ως νεαρός δημοσιογράφος σε διάφορα πάρτι, δηλώνει όμως ότι το έχει μετανιώσει.

«Το βιβλίο είναι σωστό. Πήρα ναρκωτικά.Ήταν πριν από 20 χρόνια και ναι, ήταν ένα λάθος. Είναι κάτι που μετανιώνω βαθιά. Τα ναρκωτικά καταστρέφουν ζωές. Κοιτάζω πίσω και εύχομαι να μην το είχα κάνει αυτό. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα παλιά λάθη σε ακυρώνουν», δήλωσε ο Γκόουβ στην Daily Mail, λίγες ημέρες πριν από την έκδοση βιβλίου που τον αφορά.

«Σαφώς, όταν εργαζόμουν ως δημοσιογράφος δεν φανταζόμουν ότι θα μπω στην πολιτική. Δεν ενεργούσα προσβλέποντας σε αυτό», είπε ακόμη.

«Προφανώς είναι στο χέρι των συναδέλφων μου στο κοινοβούλιο και των μελών του Συντηρητικού κόμματος να αποφασίσουν αν πρέπει να γίνω [ο επόμενος] ηγέτης [του κόμματος]. Πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί είχαν ζωή πριν από την πολιτική», κατέληξε με νόημα ο Γκόουβ, που σύμφωνα με τα στοιχηματικά γραφεία είναι το τρίτο φαβορί για τη διαδοχή της Μέι, πίσω από τον Μπόρις Τζόνσον και τον Τζέρεμι Χαντ.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αντίστοιχες αποκαλύψεις για το… ένοχο παρελθόν άλλων πέντε συνυποψηφίων του:

Η 56χρονη Άντρεα Λίντσομ δήλωσε ότι «κάπνισε χόρτο» όταν ήταν φοιτήτρια, ο 46χρονος Ρόρι Στιούαρτ είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη δημοσίως που κάπνισε όπιο σε ένα γάμο στο Ιράν, ενώ ο Τζέρεμι Χαντ, 52 ετών, αποκάλυψε ότι είχε πιει ένα μιλκσέικ με κάνναβη σε ένα ταξίδι του στην Ινδία.

Παλιότερα, ο 45χρονος Ντόμινικ Ράαμπ παραδέχθηκε ότι κάπνισε κάνναβη ως φοιτητής, ενώ ο 54χρονος Μπόρις Τζόνσον -που θεωρείται ως το φαβορί για την ηγεσία των Τόρηδων- παραδέχθηκε ότι όταν ήταν φοιτητής πήρε κοκαΐνη αλλά και κάνναβη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...