411
Αδεια η πόλη της Κοζάνης με κλειστά τα περισσότερα καταστήματα | ΕΡΤ

O δήμαρχος Κοζάνης τα έβαλε με τον Χαρδαλιά για το lockdown: «Μέτρα όπως σας βολεύει»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 13:06
Αδεια η πόλη της Κοζάνης με κλειστά τα περισσότερα καταστήματα
|ΕΡΤ

O δήμαρχος Κοζάνης τα έβαλε με τον Χαρδαλιά για το lockdown: «Μέτρα όπως σας βολεύει»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 13:06

Βολές κατά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, εξαπέλυσε ο δήμαρχος της –έρημης σήμερα (δείτε κάτω το βίντεο)– Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το παρέπομενο «πάγωμα» της οικονομικής δραστηριότητας στην πόλη.

«Τον κ. Χαρδαλιά τον χρειαζόμασταν προτού φτάσουμε εδώ, τώρα τι να μας πει;» διαμαρτυρήθηκε ο κ. Μαλούτας σε δηλώσεις του στο enikos.gr, με αφορμή πληροφορίες ότι επίκειται επίσκεψη του υφυπουργού στην Κοζάνη, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για τον τρόπο επιβολής των μέτρων.

«Εφαρμόζουν τα μέτρα όπως τους βολεύει», παρατήρησε και ενδεικτικά ανέφερε ότι τα σχολεία της περιοχής λειτουργούν κανονικά εν μέσω lockdown. «Γιατί τα σχολεία είναι ανοιχτά όταν κλείνουν όλα τα καταστήματα;» διερωτήθηκε – κάτι που όπως είπε, θα το θέσει και εγγράφως στις αρμόδιες αρχές.

Κατά τα άλλα ο δήμαρχος έκανε γνωστό –βάσει σχετικής ενημέρωσης που είχε– ότι το 80% των (ιδιαίτερα αυξημένων) κρουσμάτων στην Κοζάνη αφορούσε νέους κάτω των 30 ετών!

Δεν έκρυψε εξάλλου την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κοζάνης και συγκεκριμένα στην κλινική COVID που έχει δημιουργηθεί στην παθολογική πτέρυγα, η οποία, όπως είπε, έχει γεμίσει, με αποτέλεσμα όσοι ασθενείς χρήζουν νοσηλείας να μεταφέρονται σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων, ακόμη και στη Θεσσαλονίκη.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Μαλούτας επεσήμανε για ακόμη μία φορά την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου μεγάλου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας που θα εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια.

Ακολουθεί η εξήγηση Χαρδαλιά για το επίπεδο συναγερμού 4 στην Κοζάνη:

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας. Η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 για την Κοζάνη, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις των ειδικών μας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας, σε όλη τη χώρα. Η απόφασή μας βασίστηκε στα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών που ξεπέρασε το κριτήριο το οποίο έχει υιοθετήσει η ΕΕ, την συνεχή αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων, την αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, τα πλέον των 220 ενεργών κρουσμάτων και τις 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση, αλλά και τα δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters σε όλη την περιοχή. Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες. Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην πιστή τήρηση των μέτρων. Περιφρουρώντας την εφαρμογή των μέτρων περιφρουρούμε την ίδια μας την υγεία, την ίδια μας τη ζωή. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτήν την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...