229
. | IntimeNews

Αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 18:50
. | IntimeNews

Αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 18:50

Αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μέσω του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή, για παραβίαση του νόμου που επιβάλλει στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να σέβονται το τεκμήριο αθωότητας.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο κ. Λυκουρέζος υποστηρίζει ότι η υπουργός τον ενοχοποίησε πριν καν απολογηθεί.

Αναλυτικά, η αγωγή του κ. Λυκουρέζου αναφέρει:

«Η κ. Παπακώστα, ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητάς μου (και άρα σε προσβολή της προσωπικότητάς μου). Ειδικότερα εκφράστηκε ως μη έδει η βεβαιότητά της περί της ενοχής μου και μάλιστα αμέσως μετά την σύλληψή μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ.

Προέβη άνευ λόγου και αιτίας, στις ως άνω ανοίκειες δηλώσεις της, εμφανιζόμενη μάλιστα να επιχαίρει για την υποτιθέμενη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μολονότι η σύλληψή μου έλαβε χώρα σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή και όχι κατόπιν έρευνας της ως άνω υπηρεσίας.

Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητά μου καθώς δεν εθίγη μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψή μου διά της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη διά επισήμων χειλέων δημόσιας αρχής, δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποία υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείρισή μου».

Με την αγωγή του ο κ. Λυκουρέζος ζητά ως αποζημίωση το ποσό των 10.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...