331
Η Μπέτυ Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η δικαιολόγηση της παρουσίας της από το Μαξίμου μόνο προς όφελος της ΧΑ ήταν | INTIMEnews

ΝΔ: (Ενα ακόμη) δώρο του Μαξίμου στην Χρυσή Αυγή – αποκαλεί «πολιτική» τη δίκη

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 16:42
Η Μπέτυ Μπαζιάνα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η δικαιολόγηση της παρουσίας της από το Μαξίμου μόνο προς όφελος της ΧΑ ήταν
|INTIMEnews

ΝΔ: (Ενα ακόμη) δώρο του Μαξίμου στην Χρυσή Αυγή – αποκαλεί «πολιτική» τη δίκη

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 16:42

«Η σύζυγος του Πρωθυπουργού επέλεξε να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη Μεταπολίτευση…»

Η φράση αυτή ανήκει σε διαρροή του Μαξίμου προς απάντηση της κριτικής που δέχθηκε η Μπέτυ Μπαζιάνα για την όψιμη παρουσία της, προ ημερών, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Είτε λάθος απροσεξίας, είτε επιπολαιότητα -πόσω μάλλον αν πρόκειται για συνειδητή επιλογή του όρου «πολιτική δίκη»- η συγκεκριμένη διατύπωση αποδεικνύεται επιεικώς ατυχής καθώς ήδη έδωσε το έναυσμα στους εκφραστές του νεοναζιστικού μορφώματος να επαναλάβουν -με στοιχεία αυτή τη φορά- το βασικό τους επιχείρημα: ότι η δίκη της ΧΑ είναι πολιτική και ότι οι ίδιοι είναι πολιτικοί κρατούμενοι.

«Τότε για ποια ποινική δίωξη μιλάμε περί δήθεν εγκληματικής οργάνωσης; Η φράση που χρησιμοποίησε το Μαξίμου “πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας, μετά τη μεταπολίτευση, της Χρυσής Αυγής” αποδεικνύει ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρα πολιτική», έγραψαν στη σχετική ανακοίνωση.

Το δώρο προφανές: φαίνεται ότι οι συντάκτες του κυβερνητικού non paper δεν είχαν ακούσει ότι τα στελέχη της ΧΑ, το 2012 και το 2013 λίγο μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή τους, ωρύονταν κάνοντας λόγο για «πολιτική δίκη» και δήλωναν πολιτικοί κρατούμενοι.

Η μήπως δεν θυμούνταν ότι η έννοια της πολτικής δίκης αποτελούσε βασικό επιχείρημα της Χρυσής Αυγής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα στελέχη της όχι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά ως δήθεν «πολιτικοί κρατούμενοι»;

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν σκληρή, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι επί τέσσερα χρόνια (όσα καθυστερεί η δίκη) συναλλάσσεται με τη ΧΑ.

«Οι συντάκτες των ανακοινώσεων του Μαξίμου προσέφεραν ένα ακόμη δώρο στους υπόδικους χρυσαυγίτες. Χαρακτήρισαν “πολιτική” τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ταυτιζόμενοι έτσι πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή της ναζιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν διώκονται για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά για πολιτικούς λόγους.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ. Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς εδώ και 4 χρόνια συναλλάσσεται μαζί της. Απλά τώρα τους ομολογεί και το Μαξίμου», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...