583
|

Τι υποστήριξε στη μαραθώνια απολογία του ο Λυκουρέζος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 17:34

Τι υποστήριξε στη μαραθώνια απολογία του ο Λυκουρέζος

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 17:34

Σε εξέλιξη είναι η μαραθώνια απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στον εφέτη ειδικό ανακριτή για την υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.

Ο γνωστός ποινικολόγος έφθασε χαμογελαστός στο Εφετείο. Εξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν τα τρία του παιδιά, οι συνεργάτες του γραφείου του και η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη.

Κατά πληροφορίες,  στην αρχή της απολογίας του προκλήθηκε ένταση, όταν ο εφέτης ειδικός ανακριτής φέρεται να απαίτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο. Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό και ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος  φέρεται να κάνει λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε επικοινώνησε με τους αλβανούς κρατούμενους της λεγόμενης Μαφίας των Φυλακών και σε καμία περίπτωση δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές.

Αρνείται επισης ότι ζήτησε 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αρη Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του -και πλέον προφυλακισθείς- Γιώργος Αντωνόπουλος

Σε δύο καταθέσεις του στον ανακριτή (τέλος Μαρτίου και αρχές Απριλίου) ο Φλώρος εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ζητούσε 2 εκατομμύρια ευρώ για να μη διεκδικήσει ο Αντωνόπουλος την τιμωρία του για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του και επιπλέον, για να πειστούν οι Αλβανοί που τον ενέπλεξαν, να αλλάξουν τις καταθέσεις τους.

«Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στη φυλακή», ισχυρίζεται ο Φλώρος ότι του είπε ο Λυκουρέζος.

Ο ποινικολόγος όμως επιμένει. «Ποτέ δεν ζήτησα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε ένα τέτοιο ποσό», ισχυρίζεται και διευκρινίζει ότι  το ποσό για το οποίο έγινε συζήτηση ήταν αυτό των 200.000 ευρώ – χρήματα όμως που δεν ζητήθηκαν ποτέ στο πλαίσιο εκβίασης του επιχειρηματία.

«Ο εντολέας του Γιώργος Αντωνόπουλος, θύμα δολοφονικής απόπειρας, με κατηγορούμενο για την ηθική αυτουργία τον κ. Φλώρο, του είχε πει ότι επιθυμούσε ένα συμβιβασμό για να κλείσει η υπόθεση», φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σε  υπόμνημά του ωστόσο που κατέθεσε στις αρχές ο  Αντωνόπουλος εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι ο Λυκουρέζος όντως αξίωνε χρήματα και μάλιστα εν αγνοία του.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όπως με ενημέρωσε ο (δικηγόρος) Θέμης Σοφός, (…) ο (σ.σ. δολοφονηθείς) Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε εκφράσει την απορία του σχετικά με αξίωση υπέρογκης αμοιβής του δικηγόρου μου Αλέξανδρου Λυκουρέζου που θα τα πλήρωνε ο Αριστείδης Φλώρος, κάτι το οποίο αγνοούσα παντελώς. Κατόπιν απέστειλα επιστολή μέσω email προς τους δικηγόρους Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Θεόδωρο Παναγόπουλο και Θεμιστοκλή Σοφό, όπου (…) κατέστησα σαφές ότι δεν επιθυμώ κανενός είδους αποζημίωση από τον Αριστείδη Φλώρο ή οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, κι ότι δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη η έγερση εκ μέρους των δικηγόρων μου οικονομικών απαιτήσεων έναντι του Αριστείδη Φλώρου, θεωρώντας μάλιστα το ζητηθέν ποσό ως εξωφρενικό».

Αμέσως μετά τον κ. Λυκουρέζο σειρά για την απολογία του έχει ο έτερος κατηγορούμενος δικηγόρος Θοδωρής Παναγόπουλος.

Ο Παναγόπουλος υποστηρίζει ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «υπερκοριός» της αστυνομίας δεν αναφέρεται το όνομα του, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης από το 2014.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως στην δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία.

Αναφερόμενος δε, ειδικά στην κατάθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος φέρεται -κατά την κατηγορία- να είναι το θύμα της απόπειρας εκβίασης, ο δικηγόρος στο υπόμνημά του τονίζει: «Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο, δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την “αφρόκρεμα” των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση;».

Η απολογητική διαδικασία συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...