244
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από πεζούς και οδηγούς λόγω του πάγου σε πεζοδρόμια και δρόμους | Τwitter

Νέο ρεκόρ ψύχους: Στο -23 ο υδράργυρος στη Φλώρινα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 11:24
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από πεζούς και οδηγούς λόγω του πάγου σε πεζοδρόμια και δρόμους
|Τwitter

Νέο ρεκόρ ψύχους: Στο -23 ο υδράργυρος στη Φλώρινα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 11:24

Αν το μηδέν που έδειχναν το πρωί της Τρίτης τα θερμόμετρα σε σπίτια και αυτοκίνητα στην Αθήνα εξέπληξε κάποιους, τότε τι να πουν οι κάτοικοι της Φλώρινας που μέσα σε λίγα 24ωρα είδαν -και ένιωσαν- ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, μετά τους -21,4  που έδειξαν τα θερμόμετρα στις 6 Ιανουαρίου, την Τρίτη ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -23 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ όλων των εποχών.

Στο Νευροκόπι η θερμοκρασία έπεσε στο -21, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στους -16,7 και -12,6 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, επικράτησαν σε Καστοριά και Γιάννενα.

Αν και σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη, οι χιονοπτώσεις δείχνουν να περιορίζονται τα επόμενα 23ωρα,  μεγάλη προσοχή χρειάζεται λόγω του παγετού από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που διατηρούνται σε ολόκληρη τη χώρα.

Προσοχή και την Τετάρτη

Πιο επικίνδυνο εκτιμάται ότι θα είναι το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται την Τετάρτη, με πυκνές χιονοπτώσεις σε Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Ήπειρο, ενώ μετά τις μεσημβρινές ώρες λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Έχει εγκλωβιστεί ψύχος στη χώρα και αυτό το φαινόμενο δυσκολεύει την κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Οι πρωινές ώρες της Τετάρτης θα είναι δύσκολες πολύ. Θα έχουμε πυκνό χιόνι και μετά θα “γυρίσει” ο καιρός και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος για να συμπληρώσει:

«Το χιόνι θα λιώσει, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 4 με 5 βαθμούς. Παγωμένος καιρός χωρίς χιόνι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...