308
Το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου (φωτογραφία αρχείου) |

Νέο κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο, το πρώτο μετά τον Απρίλιο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2020, 15:45
Το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου (φωτογραφία αρχείου)
|

Νέο κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο, το πρώτο μετά τον Απρίλιο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2020, 15:45

Κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στο νησί της Μυκόνου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του τοπικού Κέντρου Υγείας, Ντίνα Σαμψούνη.

Πρόκειται για την πρώτη επανεμφάνιση του ιού στο νησί, μετά τα δύο κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στις αρχές Απριλίου, όταν είχε επιβληθεί στο νησί, απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ.

Οπως μεταδίδει το Cyclades24.gr, o ασθενής είναι 73χρονος με καταγωγή από την Αλβανία που επισκέφθηκε το νησί για να δει την οικογένειά του.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στο ειδικά διαμορφωμένα ISO BOX του κέντρου υγείας και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του 73χρονου.

Η επίσημη ανακοίνωση: «Προσήλθε στο Κ.Υ. Μυκόνου σήμερα 15/7, ασθενής ετών 73 με θετικό τεστ Covid-19, διεγνωσμένο από τον έλεγχο που πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου της χώρας. Εκτιμήθηκε από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση και εργαστηριακός έλεγχος. Ο ασθενής νοσηλεύεται στα ειδικά διαμορφωμένα ISO BOX του Κ.Υ και του έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή».

Σε ανακοίνωση της επιτροπής, τονίζεται πως το Κέντρο Υγείας ακολουθεί «πιστά και υποδειγματικά» τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ στη διαχείριση των ασθενών, όπως είχε πράξει και κατά το παρελθόν.

Η γυναίκα που βρέθηκε θετική στην Πάρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας

Στο μεταξύ, μέσα σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης διακομίστηκε με πτητικό μέσο η νοσούσα από κορωνοϊό 75χρονη γυναίκα από την Πάρο, σε νοσοκομείο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον parianostypos.gr, η γυναίκα ηλικίας περίπου 75 ετών, είναι παριανής καταγωγής, μένει στην Αθήνα και είχε πρόσφατα μεταβεί στην Πάρο, όπου έχει σπίτι στην Παροικιά.
Οταν υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό στο Κέντρο Υγείας ήταν σχεδόν ασυμπτωματική.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έλεγχος για πιθανή μόλυνση από τον ιό σε υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, που ήρθαν σε επαφή μαζί της στην Πάρο.

Συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της και οι άνθρωποι του συγγενικού και κοινωνικού της κύκλου έχουν τεθεί και αυτοί υπό περιορισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...