212
Το Κέντρο Υγείας Πάρου όπου διαγνώστηκε το κρούσμα | Facebook/@healthcenterofparos

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Πάρο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2020, 00:39
Το Κέντρο Υγείας Πάρου όπου διαγνώστηκε το κρούσμα
|Facebook/@healthcenterofparos

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Πάρο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2020, 00:39

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Πάρο, έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, επιβεβαίωσε με ανάρτηση του στα social media αργά το βράδυ της Τρίτης το Κέντρο Υγείας του νησιού και ενώ η χώρα μας μετρά τα τελευταία 24ωρα δεκάδες νέα περιστατικά της επιδημίας καθημερινά —μόνο την Τρίτη ανακοινώθηκαν 58 ασθενείς της Covid-19 (εδώ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στην Πάρο. Μετά τη διάγνωση ενημερώθηκαν εντός μίας ώρας οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΚΕΠΥ) καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών.

Η ανάρτηση του Κέντρου Υγείας Πάρου ήταν η ακόλουθη:

«Επιβεβαιώνουμε το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Πάρο. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί μας. Ενημερώθηκαν εντός μίας ώρας από την διάγνωση, οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΚΕΠΥ) αλλά και το ΑΤ Πάρου. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί (εντός και εκτός Κέντρου Υγείας) που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό. Επειδή πολύ συχνά τα κρούσματα δεν είναι μονήρη, η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καθίσταται αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ. Τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα,πλένουμε τα χέρια μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...