514
Η Αγγελική Δεληκάρη μιλά στη Βουλή (φωτογραφία αρχείου) | Ζάχος Γιώργος/Intime

ΝΔ για την επίθεση στη Δεληκάρη: Συμπεριφορές μίσους δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2024, 16:44
Η Αγγελική Δεληκάρη μιλά στη Βουλή (φωτογραφία αρχείου)
|Ζάχος Γιώργος/Intime

ΝΔ για την επίθεση στη Δεληκάρη: Συμπεριφορές μίσους δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2024, 16:44

Επίθεση σε εκκλησία της Καβάλας δέχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας proininews, το συμβάν έγινε στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο, στο τέλος της θείας λειτουργίας, όταν η γυναίκα πλησίασε την κυρία Δεληκάρη, την έβρισε και την χαστούκισε.

Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα στην παρουσία της κυρίας Δεληκάρη στην εκκλησία.

Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα με μάρτυρες, για τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και χαστούκισε τη βουλευτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βουλευτής αντέδρασε ψύχραιμα, ενώ οι λοιποί παρόντες αποδοκίμασαν τη δράστιδα.

Οπως ανέφερε το proininews.gr, η γυναίκα ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νίκη.

Αργότερα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της καταδίκασε την επίθεση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την πίστη και τη θρησκεία.

Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο –στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία– δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Απερίφραστα καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση που δέχτηκε η Αγγελική Δεληκάρη.

«Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, έγραψε σε ανάρτησή του:

«Η χειροδικία εναντίον της βουλευτή της ΝΔ, Αγγελικής Δεληκάρη, σε εκκλησία της Καβάλας είναι απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους & της βίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματά της».

Σε ανάρτηση του στο Χ (πρώην Twitter) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, από μέλος του κόμματος Νίκη μέσα σε εκκλησία. Τέτοιες ενέργειες, που παραπέμπουν σε σκοταδιστικές πρακτικές, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως τυχαία ή μεμονωμένα γεγονότα, αλλά ως προϊόν μιας συνολικότερης αντιδραστικοποίησης του αστικού πολιτικού συστήματος, τροφοδοτώντας και αντίστοιχες αντιλήψεις και συμπεριφορές».

Ανακοίνωση της Νίκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νίκης, η δράστις είχε απομακρυνθεί από το κόμμα «εδώ και καιρό», ενώ κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, την κυρία Δεληκάρη για «υποκριτικό θρησκευτικό ζήλο που όψιμα» επιδεικνύει.

Η ανακοίνωση του κόμματος:

«Η Νίκη πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη. Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη.

Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό. Η Νίκη άμεσα επιβεβαίωσε την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής.

Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος, όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...