267
Ο Πιερ Μοσκοβισί | Nick Paleologos / SOOC

Μοσκοβισί: «Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα, δεν θέλουμε τέταρτο πρόγραμμα»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 07:44
Ο Πιερ Μοσκοβισί
|Nick Paleologos / SOOC

Μοσκοβισί: «Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα, δεν θέλουμε τέταρτο πρόγραμμα»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2017, 07:44

Την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί σε ομιλία του αργά τη Δευτέρα στο ινστιτούτο μελετών Brookings Institution στην Ουάσινγκτον.

Οπως τόνισε «είμαι πλέον αισιόδοξος για την Ελλάδα», τόνισε ο Μοσκοβισί που επισήμανε ότι θέλει να δει την τρίτη αξιολόγηση να ολοκληρώνεται πριν από το τέλος του έτους και ότι τα ζητήματα αφορούν κυρίως την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Επιπλέον ο Μοσκοβισί επέμεινε ότι «θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα ως τον Αύγουστο του 2018», με ένα «ένα καθαρό, σωστό και επιτυχημένο κλείσιμο», το οποίο σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε τέταρτο πρόγραμμα».

Ο skai.gr αναφέρει ότι ο επίτροπος είπε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ικανή να επιστρέψει επιτυχώς στις αγορές, με χαμηλά επιτόκια. Θα πρέπει να γίνει ξανά μία ελκυστική χώρα για να επιστρέψουν οι επενδυτές δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μέσω των μεταρρυθμίσεων».

Σχετικά με το ΔΝΤ και την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Πιέρ Μοσκοβισί τον χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό εταίρο» ενώ πρόσθεσε: «Λέω στους Έλληνες φίλους μου, δεν είναι λογικό να το κάνουν αυτό, δεν είναι ο σωστός τρόπος». Πάντως σημείωσε ότι «δεν μπορεί να ξέρει πόσο αποφασισμένο» θα είναι το ΔΝΤ να μείνει στο πρόγραμμα και ότι «αυτό θα εξαρτηθεί και από την ποιότητα των λύσεων που θα βρούμε».

Για το ζήτημα του χρέους είπε ότι έχει αρχίσει η συζήτηση για την χάραξη μιας κοινής στρατηγικής για το θέμα. Για το ζήτημα μίλησε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πριν από δύο εβδομάδες κατά τη συνάντησή τους, ενώ έγινε μία «καλή συζήτηση» στο τελευταίο Eurogroup.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...