181
|

Μητσοτάκης προς Αγκυρα: Δώστε τέλος στην παράνομη κράτηση των δυο αξιωματικών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 14:07

Μητσοτάκης προς Αγκυρα: Δώστε τέλος στην παράνομη κράτηση των δυο αξιωματικών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 14:07

Μήνυμα στην Αγκυρα για την άμεση απελευθέρωση των δύο ελλήνων αξιωματικών που εξακολουθούν να παραμένουν στις τουρκικές φυλακές ενώ δεν τους έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

«Πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε εδώ στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία δυστυχώς την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και δυόμιση μήνες οι δυο έλληνες αξιωματικοί μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε την Τουρκία «εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτησή» τους, να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί, όπως υπογράμμισε, οι δύο αξιωματικοί δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά, αλλά ευρωπαϊκά σύνορα.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί τους αξιωματικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη στις φυλακές Αδριανουπόλεως. H επίσκεψη αναμένετο να πραγματοποιηθεί στις 15.00.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...