231
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης | Alexandros Michailidis / SOOC

Τους κρατούμενους στρατιωτικούς στην Τουρκία επισκέπτεται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 09:16
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης
|Alexandros Michailidis / SOOC

Τους κρατούμενους στρατιωτικούς στην Τουρκία επισκέπτεται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 09:16

Κοντά στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη εδώ και 2,5 μήνες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο ευρωβουλευτής βρίσκεται στην Τουρκία με την ιδιότητα του προέδρου της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Τουρκίας.

Είναι παράλληλα ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που θα επισκεφτεί τον Αγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη. Η συνάντηση αναμένεται να γίνει γύρω στις 15:00.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον Ant1 ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι οι στρατιωτικοί «κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Αδριανούπολης» και διευκρίνισε ότι «είναι ένα καλό μήνυμα αυτή η συνάντηση. Είναι για πρώτη φορά ένα καλό μήνυμα από την πλευρά της Τουρκίας».

«Νομίζω η Τουρκία θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα. Πρέπει να τελειώσει άμεσα αυτή η περιπέτεια των ανθρώπων αυτών με την παράνομη κράτησή τους», πρόσθεσε.

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα ελληνικά κόμματα», είπε ακόμη.

Επιπλέον, μιλώντας στον Σκάι, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι θα υπάρξει και συνέχεια μετά την επίσκεψη, καθώς την Τρίτη πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο κ. Κεφαλογιάννης στις 25 Μαρτίου είχε βρεθεί στην Αγκυρα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και είχε ζητήσει από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Τουρκίας να του επιτρέψουν την επίσκεψη στις φύλακες.

Είχε επαναλάβει το αίτημα στα μέσα Απριλίου σε αξιωματούχους της Τουρκίας που είχαν επισκεφτεί επίσημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...