440
Μητσοτάκης και Σασόλι τον περασμένο Μάιο στο Μέγαρο Μαξίμου | INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης για τον θάνατο του Σασόλι: «Θρηνούμε αυτόν τον ξεχωριστό Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 09:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/01/2022, 10:55
Μητσοτάκης και Σασόλι τον περασμένο Μάιο στο Μέγαρο Μαξίμου
|INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης για τον θάνατο του Σασόλι: «Θρηνούμε αυτόν τον ξεχωριστό Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 09:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/01/2022, 10:55

Η είδηση του θανάτου του Νταβίντ Σασόλι, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ηλικία μόλις 65 ετών, σκόρπισε θλίψη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε το πρωί της Τρίτης τα θερμά του συλλυπητήρια μέσω ανάρτησης στο Twitter, αναφέροντας:

«Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος από τον ξαφνικό θάνατο του Νταβίντ Σασόλι. Το όραμά του για μια Ευρώπη φάρο ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο θα λάμψει ως κληρονομιά του. Θρηνούμε αυτόν τον ξεχωριστό Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο».

 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγραψε: «Λυπάμαι βαθιά για την τρομερή απώλεια ενός σπουδαίου Ευρωπαίου και περήφανου Ιταλού. Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν ένας παθιασμένος δημοσιογράφος, ένας εξαιρετικός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, πρωτίστως, ένας αγαπημένος φίλος. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του. Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπημένε Νταβίντ!».

Τη συγκίνησή του για την απώλεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Νιώθω λυπημένος και συγκινημένος μετά την είδηση ​​της απώλειας του Νταβίντ Σασόλι. Ειλικρινής και παθιασμένος Ευρωπαίος, μας λείπει ήδη η ανθρώπινη ζεστασιά, η γενναιοδωρία, η φιλικότητα και το χαμόγελό του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», ανέφερε επίσης στο Twitter.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτησή του εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό του Σασόλι. Οπως ανέφερε, «το έργο του για τον εκσυγχρονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν οραματικό. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέλφους του».

Για τρομακτική απώλεια για την Ιταλία και την Ευρώπη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας τον εκλιπόντα ως «φίλο της Ελλάδας, με προοδευτικό όραμα για την Ευρώπη».

 

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του Νταβίντ Σασόλι.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε πώς «η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της, που τίμησε με την παρουσία του τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας, έδωσε αγώνα για την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και απηύθυνε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter, τονίζοντας ότι αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βαθιά συντετριμμένος για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, για να συμπληρώσει «Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος και πολιτικός, που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη ΕΕ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Το σοκ του από την είδηση του θανάτου του Σασόλι εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...