705
Από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ | Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ας κάνει στην άκρη η κυβέρνηση, δεν ξέρουν και δεν μπορούν»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2017, 20:40
Από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ
|Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ας κάνει στην άκρη η κυβέρνηση, δεν ξέρουν και δεν μπορούν»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2017, 20:40

Με μια επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και με την περιγραφή της Ελλάδας που ο ίδιος θέλει να δει, άνοιξε την ομιλία του στην 82η ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κεντρικό σύνθημα της ομιλίας του αρχηγού της ΝΔ, που ήταν μια συνολική απάντηση στην ομιλία του Πρωθυπουργού πριν από μία εβδομάδα, ήταν το «Αξίζουμε καλύτερα», τονίζοντας ότι «οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε στη μιζέρια».

Μίλησε για μια κυβέρνηση μαθητευόμενων μάγων που «έταξαν το σκίσιμο των μνημονίων και τώρα υπόσχονται επενδύσεις και έξοδο από το μνημόνιο». «Οσο ήταν αλήθεια το ένα, τόσο αλήθεια είναι και το άλλο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν, ας κάνουν επιτέλους στην άκρη», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε μια χώρα κακέκτυπο λατιναμερικανικής δημοκρατίας».

INTIMEnews/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
INTIMEnews/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνέχισε περιγράφοντας το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο, στρέφοντας την προσοχή του στα παιδιά που γεννήθηκαν το 2000 και ενηλικιώνονται το επόμενο διάστημα.

«Η Ελλάδα να γίνει μια χώρα που ανατέλλει και όχι μια χώρα που δύει, να δημιουργήσουμε µια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη», είπε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι «η αγωνία μου είναι να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ευκαιρία, ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά».

«Δεν έχω στο νου µου µόνο αριθμούς και δείκτες. Έχω πρώτα από όλα ανθρώπους» πρόσθεσε.

Παιδεία και πανεπιστήμια

Η ΝΔ «λέει ένα τολμηρό ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επανερχόμενος σε μια θέση που έχει εκφράσει και σε άλλες περιστάσεις τις τελευταίες ημέρες. Τα ανώτατα ιδρύματα θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, με ένα μέρος της χρηµατοδότησής τους να εξαρτάται από την απόδοσή τους, όπως επισήμανε.

Δεσμέυτηκε ακόμη για την κατάργηση των νόμων των υπουργών Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ (Μπαλτάς, Φίλης, Γαβρόγλου), αλλά την επανίδρυση της φοιτητικής παράταξης της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, για την οποία είπε πως «δεν θα κολλήσει ξανά ούτε μία αφίσα».

«Οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα πανεπιστήμια», ανέφερε θέτοντας σαν στόχο μέσα σε μία δεκαετία η Ελλάδα να δημιουργήσει τα καλύτερα πανεπιστήμια στις χώρες του Νότου.

Το πρόγραμμα για την οικονομία

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμά του κόμματός του όταν γίνει κυβέρνηση και δεσμεύτηκε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης.

Επειτα, το δεύτερο θα περιλαμβάνει την δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του. Το τρίτο θα αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων και επενδύσεων.

Από την ομιλία δεν έλειψαν οι αναφορές στις ιδιωτικοποίησεις και σε επενδύσεις όπως αυτή του Ελληνικού ή τις Σκουριές. Αυτές θα είναι η απόλυτη προτεραιότητα, διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα με σεβασμό στο περιβάλλον».

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα, έκανε λόγο για ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τήρηση των νόμων.

Τέλος, σχετικά με την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση, είπε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε η κυβέρνηση τη χώρα, για να προσθέσει ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. «Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον, γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι», είπε.

Προτεραιότητα οι θέσεις εργασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση τη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας σαν μοχλό που θα συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση.

«Πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», είπε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από μία «έκρηξη επενδύσεων». Στόχος είναι «να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού».

240930
Δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής παρακολουθούν την ομιλία με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ψηφιακό κράτος

«Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό» τόνισε και συμπλήρωσε πως «μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους». Σε αυτό το πλαίσιο, υποσχέθηκε την παραχώρηση περισσότερων δημόσιων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, ψηφιοποίηση και διαφάνεια, αλλά και νέα ταυτότητα σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής.

«Η διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση της πολιτείας, δεν είναι αριστερή ούτε δεξιά πολιτική», υπογράμμισε, τέλος, και πρόσθεσε ότι «δεν με ενδιαφέρει η εξουσία ως αυτοσκοπός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...