183
Παρασκευή 30 Ιουλίου. Ο καύσωνας στη Θεσσαλονίκη | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Meteo: Εως 44 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο – Αίσθημα έντονης δυσφορίας στις πόλεις

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2021, 11:51
Παρασκευή 30 Ιουλίου. Ο καύσωνας στη Θεσσαλονίκη
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Meteo: Εως 44 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο – Αίσθημα έντονης δυσφορίας στις πόλεις

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2021, 11:51

Συνθήκες καύσωνα μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα, προβλέπεται και για σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-44 βαθμών Κελσίου αναμένονται το Σάββατο 31/07 και την Κυριακή 01/08, ενώ περαιτέρω αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για το Σάββατο 31/07 με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου.

Παράλληλα, καθώς το κύμα καύσωνα επιμένει, ιδιαίτερα θερμά καθίστανται τα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας των υλικών όσο και λόγω του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας.

Οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες οδηγούν στην αύξηση του αισθήματος δυσφορίας, προκαλώντας δυσμενείς συνθήκες για τους κατοίκους.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες για την Κυριακή 01/08, με τη θερμοκρασία εντός του αστικού ιστού της Αθήνας να διατηρείται στα επίπεδα των 30-32 βαθμών Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News