291
H Ανγκελα Μέρκελ στην παθιασμένη ομιλία της στην Μπούντεσταγκ | REUTERS/Hannibal Hanschke

Η Μέρκελ αγρίεψε: Kαμία δικαιολογία για μισαλλοδοξία και ναζιστικά συνθήματα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2018, 17:36
H Ανγκελα Μέρκελ στην παθιασμένη ομιλία της στην Μπούντεσταγκ
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Η Μέρκελ αγρίεψε: Kαμία δικαιολογία για μισαλλοδοξία και ναζιστικά συνθήματα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2018, 17:36

Η καγκελάριος Μέρκελ βγήκε και μπροστά και σε μία αυστηρή παρέμβασή της στη Μπούντεσταγκ καταδίκασε χωρίς αστερίσκους τις πρόσφατες  ξενοφοβικές επιθέσεις και τα ναζιστικά συνθήματα κατά μεταναστών από ακροδεξιούς διαδηλωτές στη Γερμανία.

Η γερμανίδα καγκελάριος απαντούσε σε όσα είχε υποστηρίξει προηγουμένως ο επικεφαλής της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD), Αλεξάντερ Γκάουλαντ,  ο οποίος κατά την προσφιλή συνήθεια ομοϊδεατών του, προέταξε το αίσθημα ασφάλειας των γερμανών πολιτών προκειμένου να δικαιολογήσει ρατσιστικές επιθέσεις και άλλες ενέργειες εκφοβισμού μεταναστών.

Σημειώνεται ότι ο χιτλερικός χαιρετισμός είναι απαγορευμένος στη Γερμανία και διώκεται ποινικά

«Δεν υπάρχει καμία απόλυτως δικαιολογία ή λόγος να καταδιώκονται άνθρωποι, να χρησιμοποιείται βία και ναζιστικά συνθήματα, να επιδεικνύεται εχθρότητα απέναντι στους ανθρώπους που μοιάζουν διαφορετικοί, ή που διατηρούν πχ ένα εβραϊκό εστιατόριο (…)», διεμήνυσε η Ανγκελα Μέρκελ και ξεκαθάρισε πως  δεν θα επιτρέψουμε ολόκληρες ομάδες στην κοινωνία μας να αποκλείονται μέσα στη σιωπή».

Είτε Εβραίοι, είτε μουσουλμάνοι, είτε χριστιανοί , ή άθεοι, όλοι -τόνισε- είναι μέλη της γερμανικής κοινωνίας και υπέρτατη αρχή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Όσο αηδιαστικοί κι αν είναι οι χιτλερικοί χαιρετισμοί, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το πραγματικά σοβαρό γεγονός στο Κέμνιτς, ήταν η αιματηρή πράξη που διαπράχθηκε από δύο αιτούντες άσυλο», αντέτεινε ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, κατηγορώντας την καγκελάριο ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τις διαδηλώσεις των γερμανών ακροδεξιών.

H Aνγκελα Μέρκελ στο βήμα της Μπούντεσταγκ ενώ ο επικεφαλής της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD), Αλεξάντερ Γκάουλαντ, την παρακολουθεί (Reuters)

«Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε καταδίωξη ανθρώπων στο Κέμνιτς (…) Οι πολίτες που διαδήλωσαν ποινικοποιήθηκαν», ισχυρίστηκε ο Γκάουλαντ και απευθυνόμενος στη Μέρκελ είπε:

«Κυρία καγκελάριε, δεν έχετε τίποτε άλλο να προσφέρετε στον λαό αυτής της χώρας από πείσμα, δογματισμό και προσβολές. Είστε ταμπουρωμένη στην καγκελαρία, μακριά από την πραγματικότητα.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...