192
Κλειστά καταστήματα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου) | Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Προς σταδιακό άνοιγμα της αγοράς σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη – Τι θα γίνει με τα Mall

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 13:29
Κλειστά καταστήματα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου)
|Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Προς σταδιακό άνοιγμα της αγοράς σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη – Τι θα γίνει με τα Mall

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 13:29

Εντονες διαβουλεύσεις επικρατούν από το πρωί της Παρασκευής στη συνεδρίαση των ειδικών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα δώσουν το πράσινο φως για άνοιγμα στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Πρόκειται για τις τρεις περιοχές που έχουν εξαιρετικά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και είχαν αποκλεισθεί την προηγούμενη Παρασκευή από το άνοιγμα της αγοράς που είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας συζητούν να ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής σε διαφορετικές ημερομηνίες και με σταδιακό άνοιγμα.

Σε πρώτη φάση, διερευνάται αν μπορούν να ανοίξουν μόνο με τη μέθοδο του click away τη Δευτέρα 12 Απριλίου, ενώ στις 19 Απριλίου και εφόσον το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής, να εφαρμοστεί η μέθοδος του SMS με τρίωρη διάρκεια και click inside.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, πάντως, υπάρχουν έντονες αντιρρήσεις και διαφωνίες, καθώς οι ειδικοί φοβούνται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει νέο ξέσπασμα κρουσμάτων.

Mall και εμπορικά κέντρα

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που έχουν ήδη ανοίξει τα καταστήματα, οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν για την επαναλειτουργία Mall και εμπορικών κέντρων, που δεν άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα μαζί με τα υπόλοιπα καταστήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...