511
Το πούλμαν του Παναθηναϊκού αναχωρεί για την Αθήνα... | IntimeSports

Με πούλμαν επιστρέφουν οι (περισσότεροι) παίκτες του ΠΑΟ από την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2017, 17:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/04/2017, 18:01
Το πούλμαν του Παναθηναϊκού αναχωρεί για την Αθήνα...
|IntimeSports

Με πούλμαν επιστρέφουν οι (περισσότεροι) παίκτες του ΠΑΟ από την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2017, 17:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/04/2017, 18:01

Μία πρωτοφανής απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια στους φίλους του μπάσκετ εντός και εκτός Ελλάδας. Οπως έγινε γνωστό από το πρωί της Τετάρτης, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός πήρε την απόφαση οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού να επιστρέψουν με… πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη για να τους τιμωρήσει για την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους από την τουρκική Φενέρμπαχτσε! Μιλάμε για μια απόσταση 1.095 χλμ. Ευτυχώς δηλαδή που οι παίκτες του ΠΑΟ δεν έχασαν στο Τελ Αβίβ ή στη Μόσχα…

Τέσσερις παίκτες της ομάδας, πάντως, οι Σίνγκλετον, Τζέιμς, Γκέιμπριελ και Φώτσης, δεν δέχτηκαν να κάνουν οδικώς ένα ταξίδι 12 ωρών και με δική τους πρωτοβουλία και ιδίοις εξόδοις αναχώρησαν με αεροπλάνο από την Πόλη.

Φυσικά αυτή τους η απόφαση έχει θέσει εν αμφιβόλω το μέλλον τους στην ομάδα, όπου εδώ και δεκαετίας συνηθίζεται η απόφαση Γιαννακόπουλου (παλαιά πατέρα Παύλου, τώρα υιού Δημήτρη) να είναι και νόμος. Αρκετοί δε, θεωρούν ότι με την αναχώρησή τους με αεροπλάνο, οι τέσσερις παίκτες διαχώρισαν τη θέση τους από την υπόλοιπη ομάδα, συμπαίκτες και προπονητή. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όσοι επιβιβάστηκαν τελικά στο πούλμαν είδαν με καλό μάτι την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

1675237
Ο Τσάβι Πασκουάλ επιβιβάζεται στο πούλμαν για το μεγάλο ταξίδι

Με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος να είναι ο στόχος που απομένει άγνωστο παραμένει το μέλλον και η τύχη των τεσσάρων παικτών με τους οποίους θα υπάρξει συνάντηση μόλις καταλαγιάσει ο… θόρυβος και επιστρέψει η ομάδα στην βάση της. Το ρεπορτάζ ήθελε να ορίζεται σύσκεψη της διοίκησης με τον Τσάβι Πασκουάλ στην Αθήνα, μετά την επιστροφή της αποστολής για να συζητηθεί το ενδεχόμενο παραδειγματικής τιμωρίας των τεσσάρων παικτών, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και στη διακοπή συμβολαίου!

Οχι βέβαια ότι η θέση του Πασκουάλ είναι εξασφαλισμένη. Ο ισπανός προπονητής έχει τριετές κλειστό συμβόλαιο με τον ΠΑΟ, αλλά φέρεται να σκέφτεται την παραίτηση μετά από αυτό το χωρίς προηγούμενο άδειασμα από τη διοίκηση.

Ο Γκέιμπριελ αναχωρεί μόνος του, με ταξί για το αεροδρόμιο
Ο Γκέιμπριελ αναχωρεί μόνος του, με ταξί για το αεροδρόμιο

Φυσικά τα όσα γίνονται από το πρωί της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό δεν έχουν αφήσει αδιάφορους τους δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη που παρακολουθούν έκπληκτοι τα όσα πρωτοφανή γίνονται με την ελληνική ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το tweet του πρώτην βέλγου διεθνή παίκτη και κάτοχο Euroleague με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ, Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ, που σχολιάζει το γεγονός ότι στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές θα αποτρέψουν μεγάλους παίκτες και προπονητές να βρεθούν στον Παναθηναϊκό.

Στην Ισπανία, ελέω και Τσάβι Πασκουάλ γίνεται αναφορά από την Αs και την Mundo Deportivo που τονίζουν ότι… «ο αποκλεισμός οδήγησε σε υποχρεωτικό ταξίδι 12 ωρών για τον ισπανό τεχνικό».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η τουρκική Fanatik που τονίζει πως η ήττα εξόργισε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ η σερβική Novosti αναφέρει την επιλογή του πούλμαν… ως «αυστηρή τιμωρία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...