386
Γιατροί του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα μεταφέρουν τον 53χρονο που χτυπήθηκε από σαΐτα την στιγμή που βιντεοσκοπούσε την αναβίωση του εθίμου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ματωμένο Πάσχα ξανά: Νεκρός εικονολήπτης και σοβαρά τραυματισμένα δυο παιδιά

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2019, 14:02
Γιατροί του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα μεταφέρουν τον 53χρονο που χτυπήθηκε από σαΐτα την στιγμή που βιντεοσκοπούσε την αναβίωση του εθίμου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ματωμένο Πάσχα ξανά: Νεκρός εικονολήπτης και σοβαρά τραυματισμένα δυο παιδιά

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2019, 14:02

Ως πότε θα θρηνούμε άδικα νεκρούς λόγω της προσκόλλησης μας σε (ανούσια) έθιμα και παραδόσεις;

Μια οικογένεια κλαίει ήδη νεκρό και άλλες δυο βλέπουν την επόμενη ημέρα να έχει αλλάξει άρδην για τις ζωές τους, λόγω της εμμονής στην… (δια)τήρηση τοπικών παραδόσεων που θα μπορούσαν κάλλιστα να εκλείπουν.

Ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα άφησε πίσω του νεκρό τον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από σαΐτα ενώ κατέγραφε το έθιμο.

O Θεοδωρακάκης, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός» και του site Messinia News, μετέδωσε επί της ουσίας τον θάνατό του σε απευθείας σύνδεση καθώς έδειχνε ζωντανά το έθιμο που αναβιώνει επί 150 χρόνια στην πόλη της Καλαμάτας.

Ήταν 25 περίπου χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί και με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Μετά την τραγωδία ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για το τραγικό συμβάν με την Αστυνομία να εξετάζει τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπίσει ποιοι εμπλέκονται στο περιστατικό και να συλλέγει ακόμη και φωτογραφίες από το σημείο.

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες που αναφέρουν πως τα μέτρα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν και πως στο σαϊτοπόλεμο συμμετείχαν ακόμη και παιδιά, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στο σημείο που βρίσκονταν οι εργαζόμενοι φωτορεπόρτερ δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας και επισήμαναν ότι από τύχη δεν σημειώθηκαν και άλλοι τραυματισμοί.

Νωρίτερα την Κυριακή, στην Κω ένας 14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

Το αγόρι κρατούσε την κροτίδα, όταν αυτή έσκασε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα κάτι που έγινε με αεροδιακομιδή και πλέον νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Και τέλος, ένα κορίτσι οκτώ ετών δέχθηκε πλήγμα από όπλο, στο κεφάλι, την ώρα που βρισκόταν, αμέριμνο, στην αυλή του σπιτιού του, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Το κορίτσι έπαιζε με άλλα παιδιά στην αυλή και ξαφνικά έπεσε χτυπημένο στο έδαφος.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τραύμα από όπλο στο κεφάλι.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, αποφασίστηκε να διακομιστεί στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και το βράδυ της Κυριακής εισήχθη στο χειρουργείο για να της αφαιρέσουν τη σφαίρα που είχε σφηνωθεί στο κρανίο.

Το άτυχο κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τις καταθέσεις που έχει στα χέρια της η αστυνομία, προκύπτει ότι από γλέντι σε κοντινό σημείο ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Εκτιμάται πως η οκτάχρονη χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ εξετάζεται η εκδοχή να εξοστρακίστηκε η σφαίρα από απόσταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...