167
Ο αναπληρωτής Καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη στο υπουργείο Υγείας | ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Υποχωρούν τα κρούσματα σε ηλικίες κάτω των 40 ετών

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 18:30
Ο αναπληρωτής Καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη στο υπουργείο Υγείας
|ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Υποχωρούν τα κρούσματα σε ηλικίες κάτω των 40 ετών

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 18:30

Τον Σωτήρη Τσιόδρα αντικατέστησε την Τρίτη για ακόμη μία φορά ο 42χρονος αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς όπως είχε δηλώσει ο κ. Τσιόδρας πλέον θα ασχολείται περισσότερο με το επιστημονικό κομμάτι της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στις νεαρές ηλικίες τονίζοντας ότι μειώθηκαν τα κρούσματα σε όσους είναι κάτω των 40 ετών. «Καταγράφεται υποχώρηση σε όσους είναι κάτω των 40. Αρα έχουμε μερικώς επιτυχία σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα».

Να σημειωθεί ότι όλο τον Αύγουστο είχε καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων σε νεαρά άτομα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι πλέον τα 39 έτη.

Γεγονός που είχε κινητοποιήσει τις αρχές προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τις ηλικιακές αυτές ομάδες ώστε να δείξουν προσοχή.

Εντατικές

Αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των νοσηλειών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες (ΜΕΘ) τις τελευταίες  ημέρες, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι επειδή οι ασθενείς που νοσηλεύονται κατά μέσο όρο χρειάζονται επτά ημέρες για να επιδεινωθούν, αν συμβεί αυτό, και λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αναμενόμενο και ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...