280
Ο Κουφοντίνας επιστρέφει στις φυλακές μετά την τελευταια του άδεια, τον Ιούνιο του 2018 | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κουφοντίνας: Απάνθρωπη η μεταχείρισή μου, είμαι δίπλα από το νεκροτομείο

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 19:29
Ο Κουφοντίνας επιστρέφει στις φυλακές μετά την τελευταια του άδεια, τον Ιούνιο του 2018
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κουφοντίνας: Απάνθρωπη η μεταχείρισή μου, είμαι δίπλα από το νεκροτομείο

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 19:29

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου που θα κρίνει για τη χορήγηση ή μη άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ωστόσο, ο εκτελεστής της 17Ν, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα, φρουρούμενος, στο Νοσοκομείο Βόλου, με επιστολή του, καταγγέλλει ότι οι συνθήκες διαμονής του εκεί συνιστούν «απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό».

Για τον λόγο αυτόν ζητά να μεταφερθεί άμεσα είτε σε νοσοκομείο όπου θα πληρούνται οι στοιχειώδεις ανάγκες, είτε με δική του ευθύνη να επιστρέψει στη φυλακή όπου θα και θα συνεχίσει την απεργία πείνας.

Ολόκληρη η επιστολή του έχει ως εξής :

«Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας.

Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο , συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό .

Γι΄αυτό,

Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας , στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο Υπόγειο»