252
Η εικόνα είναι αποκρουστική | twitter

Κίνα: Ενας αρουραίος κόστισε 190 εκατ. δολάρια σε αλυσίδα εστιατορίων

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 17:51
Η εικόνα είναι αποκρουστική
|twitter

Κίνα: Ενας αρουραίος κόστισε 190 εκατ. δολάρια σε αλυσίδα εστιατορίων

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 17:51

190 εκατομμύρια δολάρια. Τόσα στοίχισε ένας αρουραίος σε μία δημοφιλή αλυσίδα εστιατορίων στην Κίνα. Η αλυσίδα έχασε αυτό το ποσό από την εμπορική της αξία μετά από καταγγελία γυναίκας η οποία βρήκε έναν νεκρό αρουραίο μέσα στη σούπα της.

Η μετοχή του εστιατορίου, Xiabu Xiabu, γνωστού για τα φαγητά κατσαρόλας, έφτασε σε πολύ άσχημη θέση έπειτα από τη γρήγορη διάδοση στο Διαδίκτυο φωτογραφιών που έδειχναν κάποιους να «ψαρεύουν» τον εν λόγω αρουραίο μέσα από τον ζωμό με δύο chopsticks (τα γνωστά κινεζικά ξυλάκια φαγητού).

Το συγκεκριμένο κατάστημα στην κινεζική επαρχία Σαντόνγκ, το οποίο έχει κλείσει προσωρινά, πρόσφερε ως αποζημίωση στη γυναίκα 5.000 γουάν (729 δολάρια). Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο σύζυγός της γυναίκας που έφαγε από την σούπα αρνήθηκε την προσφορά, καθώς ήθελε η γυναίκα του να υποβληθεί αρχικά σε πλήρεις εξετάσεις πριν να αποφασιστεί το ποσό της αποζημίωσης.

Η έγκυος, η οποία είχε βγει για φαγητό με την οικογένειά της, βρήκε τον νεκρό αρουραίο στο πιάτο της αφού είχε πρώτα δοκιμάσει. Ο σύζυγός της μάλιστα ισχυρίστηκε ότι κάποιος από τους υπεύθυνους του εστιατορίου της πρότεινε να κάνει έκτρωση αν ανησυχούσε για την υγεία του εμβρύου, προσφέροντάς της 20.000 γουάν για την επέμβαση.

Το εστιατόριο αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία «απέκλειε» το ενδεχόμενο υγειονομικές ελλείψεις να έχουν προκαλέσει το περιστατικό, ενώ αργότερα έσπευσε να την αναιρέσει.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, η τιμή της μετοχής της αλυσίδας έπεσε στο χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους. Σιγά σιγά όμως η εμπορική της αξία δείχνει να «συνέρχεται».

Μένει να δούμε το εάν θα διασωθεί και η φήμη της…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...