247
Ο Μπολτ ίπταται και το απολαμβάνει | REUTERS/Benoit Tessier

Πόσο γρήγορος είναι ο Μπολτ σε μηδενική βαρύτητα; [εικόνες και βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 15:58
Ο Μπολτ ίπταται και το απολαμβάνει
|REUTERS/Benoit Tessier

Πόσο γρήγορος είναι ο Μπολτ σε μηδενική βαρύτητα; [εικόνες και βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2018, 15:58

Πόσο γρήγορος είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο όταν τρέχει σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας;

Η απάντηση είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες, ο Γιουσέιν Μπολτ τρέχει περίπου με την ίδια ταχύτητα σε σχέση με έναν απλό άνθρωπο. Ακόμη κι έτσι όμως, ο Τζαμαϊκανός κερδίζει.

3,2,1, πάμε

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επιβιβάστηκαν σε ένα ειδικό Airbus της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος για μία συναρπαστική πτήση και για κάποια δευτερόλεπτα έζησαν όχι μόνο πώς είναι οι συνθήκες έλλειψης βαρύτητας αλλά και πώς είναι να πίνεις σαμπάνια σε αυτές.

Ολα αυτά στην παρουσίαση μίας νέας σαμπάνιας της MUMM, που θα μπορούν να την απολαύσουν οι ταξιδιώτες του διαστήματος στο μέλλον. Το ειδικό μπουκάλι το σχεδίασε ο Οκτάβ ντε Γκωλ, συγγενής του Σαρλ ντε Γκωλ.

Ποζάροντας στην κάμερα με την σαμπάνια

Οσο για το τι έγινε στην πτήση, όλοι το διασκέδασαν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Ο Γιουσέιν Μπολτ μάλιστα βρήκε τον τρόπο να κερδίσει ακόμη και σε μια «κούρσα» μηδενικής βαρύτητας. Έπειτα από 8 ολυμπιακά μετάλλια, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ που πλέον δοκιμάζει την τύχη του και στο ποδόσφαιρο (!), θέλησε να δει τι μπορεί να κάνει σε ένα σπριντ στο «κενό».

Τελικά σε αυτό, έκανε ότι κάνει συνήθως. Δηλαδή, πέταξε!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...