547
Αυτή η κινητή διαφήμιση στεροειδών και οπαδός του Τραμπ επιχείρησε να αιματοκυλήσει τις ΗΠΑ | twitter

ΗΠΑ: Αυτός έστελνε τα δέματα με τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 18:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/10/2018, 22:48
Αυτή η κινητή διαφήμιση στεροειδών και οπαδός του Τραμπ επιχείρησε να αιματοκυλήσει τις ΗΠΑ
|twitter

ΗΠΑ: Αυτός έστελνε τα δέματα με τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 18:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/10/2018, 22:48

«Οι Aρχές έχουν συλλάβει τον άνδρα που έστελνε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας το τέλος ενός θρίλερ που συγκλόνισε την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

«Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας», τόνισε ο ίδιος.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία» πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να τη σταματήσει. «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι» υπογράμμισε.

Νωρίτερα, στη σύλληψη ενός υπόπτου για το μπαράζ των τρομοδεμάτων προχώρησαν στη Φλόριντα οι ομοσπονδιακές αρχές. Δύο πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας  τον 56χρονο άντρα ως Σέζαρ Σέιοκ.

Ο αποστολέας των δώδεκα δεμάτων με τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι ένας «βαμμένος» Ρεπουμπλικάνος, μπόντι μπίλντερ, που ζει στη Φλόριντα και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Για την ακρίβεια, ονομάζεται Σέζαρ Σέιοκ Τζούνιορ και έχει συλληφθεί πολλές φορές για διαφόρους λόγους στους οποίους περιλαμβάνεται και η απειλή να χρησιμοποιήσει βόμβα.

Ο Σέιοκ συνελήφθη έξω από ένα κατάστημα που πουλά ανταλλακτικά αυτοκινήτων στην πόλη Πλαντέισον. Το λευκό φορτηγάκι του, το οποίο κατασχέθηκε, είναι κεκοσμημένο με πολλά αυτοκόλλητα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του αντιπροέδρου του, Μάικ Πενς, καθώς και με ένα που γράφει «Το CNN βρωμάει».

Ο Σέιοκ προωθεί καλλιτέχνες, κλείνει συναυλίες και «είναι ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, στο οποίο αναφέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας International Gold Productions.

Το 2012 κήρυξε πτώχευση στο Μαϊάμι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Τότε ο Σέιοκ είχε δηλώσει ότι ζει με τη μητέρα του στην πόλη Αβεντούρα στη Φλόριντα και ανέφερε ότι μοναδικά του περιουσιακά στοιχεία ήταν 1.150 δολάρια από επιστροφή φόρου και ένα παλιό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο 56χρονος έχει συλληφθεί πολλές φορές.  Το ιστορικό των συλλήψεών του ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 1999 είχε συλληφθεί για κατοχή κλεμμένου οχήματος, ενώ το 2002 είχε απειλήσει να πυροδοτήσει βόμβα σε κτίριο με συνέπειες «χειρότερες από την 11η Σεπτεμβρίου», όπως περιγράφεται στην αναφορά του αστυνομικού τμήματος του Μαϊάμι.

Εναντίον του Σέιοκ έχουν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για απειλές κατά πρώην προέδρων των ΗΠΑ, οι οποίες επισύρουν ποινή έως και 58 χρόνια κάθειρξη, επεσήμανε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.

«Δεν θα ανεχθούμε αυτού του είδους την ανομία, κυρίως την πολιτική βία», υπογράμμισε ο Σέσιονς.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, άλλα δύο δέματα -με παραλήπτες τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόρι Μπούκερ στη Φλόριντα και τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ, στη Νέα Υόρκη- προστέθηκαν στη λίστα των τρομοδεμάτων, ανεβάζοντας το σύνολο στα 14 τεμάχια.

«Η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε εκτός σπιτιού αυτή τη στιγμή και οι γείτονές μας λαμβάνουν την αλληλογραφία. Ανησυχούμε πολύ για αυτούς. Δεν αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται ξεκάθαρα για εσωτερική τρομοκρατία. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για αυτό» είπε στο CNN ο Κλάπερ, παραλήπτης του δωδέκατου πακέτου, προσθέτοντας ότι όλα τα δέματα έχουν αποσταλεί σε επικριτές του Τραμπ, όπως το CNN, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό δεν πρόκειται να κάνει τους επικριτές του προέδρου να σιωπήσουν.

Στο μεταξύ, η αστυνομία στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε -με ανάρτηση στο Twitter- ότι ερευνά ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε σε ταχυδρομείο στο κεντρικό Μανχάταν, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Ο αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής της Νέας Υόρκης, Τζον Μίλερ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, επεσήμανε ότι το εν λόγω ύποπτο πακέτο περιείχε βόμβα μεταλλικού σωλήνα, όπως και οι υπόλοιπες που βρίσκονταν μέσα στα δέματα που εστάλησαν στους πολιτικούς και τις εγκαταστάσεις ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...