203
H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 | Screenshot/YouTube

Κεραμέως: Υπό συζήτηση η ηλικία των μαθητών που θα φοράνε μάσκα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 21:42
H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1
|Screenshot/YouTube

Κεραμέως: Υπό συζήτηση η ηλικία των μαθητών που θα φοράνε μάσκα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 21:42

«Ομόφωνη ήταν η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως εξήγησε, η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επίσης, διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, αντισηπτικά από τους δήμους, και άλλα μέτρα θα ληφθούν για να είναι ασφαλείς όλοι.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών. Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου». Σημείωσε ότι θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κυρία Κεραμέως.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης, αν αυτό απαιτηθεί, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...