197
Ο νέος δρόμος θα αποτελείται από τέσσερις λωρίδες, δύο -συν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ)- ανά κατεύθυνση, ενώ το εκτιμώμενο κόστος υλοποίησης του έργου είναι 370 εκ. ευρώ | .

Καραμανλής: Μέσα στο επόμενο εξάμηνο η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του «Fly over»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 17:17
Ο νέος δρόμος θα αποτελείται από τέσσερις λωρίδες, δύο -συν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ)- ανά κατεύθυνση, ενώ το εκτιμώμενο κόστος υλοποίησης του έργου είναι 370 εκ. ευρώ
|.

Καραμανλής: Μέσα στο επόμενο εξάμηνο η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του «Fly over»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 17:17

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα γίνει η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της νέας περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης («Fly over») που θα λύσει το συγκοινωνιακό της πόλης δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Για τον ΟΑΣΘ ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και μέχρι να ολοκληρωθεί η Θεσσαλονίκη θα ενισχυθεί με νοικιασμένα οχήματα μέχρι 200 μέσα στο 2021.

Τι είναι το «Fly over» Θεσσαλονίκης

Δεκατρία χιλιόμετρα έργου, εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, τέσσερα χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας «Fly over», οκτώ νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της νέας ανατολικής εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, με την κατασκευή της υπερυψωμένης γέφυρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών το έργο διακρίνεται σε δύο μέρη και συγκεκριμένα «το ένα η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου στο σύνολό του, στα 14 χλμ και το άλλο η δημιουργία ενός εντελώς νέου εναέριου αυτοκινητοδρόμου, που θα ”πετάει”, πάνω από τον ανατολικό περιφερειακό».

Κατά την παρουσίαση ο υπουργός είχε κάνει λόγο για ένα μεγάλο, σύγχρονο νέο δρόμο που σύντομα θα ξεκινήσει και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...