209
Στιγμιότυπο από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο κατάστημα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Καμπάνα» 8.000 ευρώ στο Νotos – άνοιξε παρά την απαγόρευση για τα πολυκαταστήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 15:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/04/2021, 17:00
Στιγμιότυπο από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο κατάστημα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Καμπάνα» 8.000 ευρώ στο Νotos – άνοιξε παρά την απαγόρευση για τα πολυκαταστήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 15:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/04/2021, 17:00

Πρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πολυκατάστημα Notos στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο άνοιξε τη Δευτέρα τις πύλες του στους καταναλωτές, παρά το γεγονός ότι από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επαναλειτουργία της αγοράς εξαιρούνται πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το κλείσιμο του Νotos χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του πολυκαταστήματος.

To ενδιαφέρον είναι ότι όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο Mega, η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε ρωτήσει την Παρασκευή αν επιτρέπεται να λειτουργήσει μετά τις αποφάσεις και έλαβε αρνητική απάντηση!

Ως γνωστόν τα καταστήματα τύπου shop in shop επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο στις περιοχές που δεν είναι στο «βαθύ κόκκινο». Και η Αττική είναι στο «βαθύ κόκκινο» εδώ και πολλές εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε σχετικά: «Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Απορώ πώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να συνεργαστούμε και να τηρήσουμε τους κανόνες για να πάμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...