• O Τσίπρας διαβάζει memo διαφημιστικής εταιρείας με τίτλο «Rebranding Tsipras»

    Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που αποχώρησε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο, μετά δηλαδή τη δεύτερη απανωτή –τρίτη κατά σειρά– συντριβή του σε εθνικές εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρεί να αναβαπτιστεί πολιτικά και να λανσαριστεί ως κάτι άλλο το είχαμε υποψιαστεί. Παραμένει βέβαια βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αισθάνεται και πολύ καλά σε αυτό το κουστούμι τού has-been της εγχώριας Αριστεράς.

     

    Κι αν δεν το είχαμε υποψιαστεί από την αρχή, αρκούσε για να μας πείσει το αβάσταχτα κολακευτικό άρθρο που δημοσιεύτηκε για χάρη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Συγγραφή, σιωπή και rebranding», στο οποίο ο τέως Πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μεταξύ άλλων σαν ένας θερβαντικός ήρωας της Αριστεράς που ονειρευόταν πολλά να κάνει αλλά δεν μπόρεσε και για ό,τι στραβό έκανε στη θητεία του στο Μαξίμου (ακόμα και για την «σκευωρία» της Novartis) δεν είχε ιδέα ο καψερός και τώρα έχει ανάγκη, όπως ο ίδιος λέει σε συνομιλητές του, «rebranding».

     

    Ακολούθησε, άλλωστε, την Τετάρτη ένα ωραίο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την παρουσία του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, «όπου συμμετείχε στη συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης». Στο εν λόγω τηλεγράφημα, μάλιστα, υπογραμμίζεται, ότι ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τις προσπάθειες της βουλευτού της ΝΔ στη διαπραγμάτευση Κοσσόβου και Σερβίας –για να μην έχουμε, δηλαδή, αμφιβολίες ότι το παιδί άλλαξε, βγήκε στο ξέφωτο της αλήθειας και της θεσμικότητας και τώρα μπορεί να βλέπει τη Νέα Δημοκρατία ή ακόμα και την οικογένεια Μητσοτάκη ως κάτι το καλό.

     

    Απλώς τώρα υπάρχουν και πειστήρια για την επιχείρηση νέου λανσαρίσματος του «brand “Αλέξης Τσίπρας”». Τα δημοσίευσε protothema.gr, που… υπέκλεψε φωτογραφίες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στη γαλλική πρωτεύουσα. Σε αυτές φαίνεται ο ταξιδιώτης να μελετά ένα σημείωμα μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας με τον χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό τίτλο «Rebranding – Alexis Tsipras»

     

  • Ο Τάιλερ Μακμπέθ επέστρεψε στην Ελλάδα για την ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θήβα

    Περνάμε στον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος την Παρασκευή ολοκληρώνει την ολιγοήμερη στρατιωτική θητεία πολυτελείας που του επέτρεψε να κάνει στη Θήβα το υπουργείο Αμυνας και επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή –δηλαδή στα πρωινάδικα και στα social media (αυτή είναι η κύρια δραστηριότητά του).

     

    Μια ιδέα πήραμε την Πέμπτη από τον Alpha, ένα από τα κανάλια που έχουν αναλάβει σχεδόν εργολαβικά την κάλυψη και προβολή του κ. Κασσελάκη εδώ και μήνες και είχαν πάθει στερητικό σύνδρομο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες: η εκπομπή «Super Κατερίνα» εντόπισε κάπου στον λόφο του Αρδηττού τον Τάιλερ Μακμπέθ, σύντροφο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να βγάζει βόλτα την σκυλίτσα τους, τη Φάρλι.

     

    Πέρα από την αναμενόμενη επανεμφάνιση του κ. Κασσελάκη στα πρωινάδικα της εγχώριας τηλεόρασης, ο εντοπισμός του συζύγου του σημαίνει δύο ακόμα πράγματα:

     

    Πρώτον, ότι ο κ. Μακμπέθ επέστρεψε από τις ΗΠΑ και έτσι θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Κασσελάκη, την Παρασκευή, στο στρατόπεδο της Θήβας –μια διπλή γιορτή για το ζευγάρι, καθώς στις 29 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γενέθλια, κλείνει τα 36 του χρόνια.

     

    Δεύτερον, ότι η Φάρλι είναι ευτυχισμένη και ανακουφισμένη που κάνει ξανά βόλτες με το αφεντικό της.

  • Οταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου άκουσε το προεδρείο της Βουλής να της λέει: «Μας σπάσατε τα νεύρα!»

    Οσοι πίστεψαν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε αλλάξει –ότι η Ζωή με τις καρδούλες και τα καλά λόγια για υπουργούς της ΝΔ, όπως πχ τον Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε πάρει τη θέση της Ζωής της σύγκρουσης– διαψεύστηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

     

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου έδωσε τον δικό της τόνο στη θυελλώδη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, πρωταγωνιστώντας σε δύο επεισόδια.

     

    Αρχικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε τον λόγο για λίγα λεπτά, ωστόσο στην πορεία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ αλλά και του προεδρεύοντος του Σώματος, Θανάση Μπούρα.

     

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε προσωπικά στον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή: «Μη γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας την έκρηξη του Αδωνι Γεωργιάδη, υπουργού Υγείας και αντιπροέδρου της ΝΔ.

    Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

     

    Γεωργιάδης: Μη μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε, κυρία μου;

    Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε «έτσι»;

    Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο.

    Κωνσταντοπούλου: Τι είπατε;

    Γεωργιάδης: Κυρία εθνική εισαγγελεύς.

    Μπούρας: Συνεχίστε σας παρακαλώ.

    Κωνσταντοπούλου: Εκτίθεστε.

    Μπούρας: Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο, αλλά στο προεδρείο.

    Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι, γι’ αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα.

    Μπούρας: Σας παρακαλώ, έχουμε και εμείς αντοχές. Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο.

     

    Αργότερα υπήρξε και δεύτερο επεισόδιο πάλι με την κυρία Κωνσταντοπούλου να συγκρούεται με τον κ. Μπούρα.

     

    Η αντιπαράθεση Νο2 συνέβη λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Καραμανλή.

     

    Την ώρα που ο κ. Μπούρας εξηγούσε στους βουλευτές τα βήματα της διαδικασίας μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή, η κυρία Κωνσταντοπούλου κάτι είπε σε έντονο τόνο προς το προεδρείο, με αποτέλεσμα ο κ. Μπούρας να της απαντήσει: «Μας σπάσατε τα νεύρα!».

    Στη συνέχεια, ο κ. Μπούρας έδωσε ξανά τον λόγο στην κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν άφησε αναπάντητη τη φράση του κ. Μπούρα. «Επιτρέπετε να λέτε σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος “μας έχετε σπάσει τα νεύρα”; Αλλά αυτά τα κάνετε γιατί αντιλαμβάνεστε την ευθύνη της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Θα δουν τα βεγγαλικά που θα πέσουν το Πάσχα και θα μας τα ζητήσουν για Ουκρανία


    27 Απριλίου 2024, 09:55