• Αρχίσαμε...: «Ενόχληση» Τσιόδρα για Μίνα Γκάγκα και Κικίλια για Θεόδωρο Λύτρα

    Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά με τη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε» που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στον «Ατσίδα» του Δαλιανίδη.

     

    Πέρα από τις διαψεύσεις, με κορυφαία τού κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, που διαβεβαίωσε ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε λάβει γνώση της συγκεκριμένης μελέτης, αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι ένα γαϊτανάκι «αδειασμάτων» στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στις παρυφές της.

     

    Την αρχή έκανε η αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία στην ενημέρωση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας, είπε ότι η επίμαχη μελέτη έχει «αδυναμίες». Αυτό, σύμφωνα με την «Καθημερινή» προκάλεσε την ενόχληση του κ. Τσιόδρα, που είναι και σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο γνωστός «Σωτήρης», όπως τον αποκαλούσε πέρυσι on air o Κυριάκος Μητσοτάκης.

     

    Το «Θεωρείο» έγραψε συγκεκριμένα: «Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, πάντως, άδειασε στεγνά τη μελέτη, λέγοντας πως “έχει αδυναμίες”. Τούτο δεν είναι καθόλου αμελητέο για έναν καθηγητή του διαμετρήματος Τσιόδρα, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και, όπως έμαθα, ο καθηγητής ενοχλήθηκε σφόδρα με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Γκάγκα».

     

    Αλλά αν ο ένας συντάκτης της μελέτης έχει ενοχληθεί με μια υπουργό, ένας άλλος υπουργός έχει ενοχληθεί με τον άλλον συντάκτη της έρευνας.

     

    Στο επίκεντρο είναι ο κ. Λύτρας, ο οποίος είπε ότι η έρευνα είχε κοινοποιηθεί εγκαίρως στους αρμόδιους, γεγονός που εκθέτει σε κάποιο βαθμό την κυβέρνηση. Ετσι, ενοχλημένος εμφανίζεται τώρα ο Βασίλης Κικίλιας, νυν υπουργός Τουρισμού, αλλά υπουργός Υγείας το επίμαχο διάστημα. Πάλι το «Θεωρείο» έγραψε:

     

    «Πηγές του υπουργείου Τουρισμού –που είναι πρώην πηγές του Υγείας– ανέφεραν πως τον περασμένο Μάιο, οπότε ολοκληρώθηκε η επιστημονική μελέτη για τις ΜΕΘ, ο τότε υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δεν είχε ενημερωθεί. Το Μαξίμου λέει ακριβώς το ίδιο, διαψεύδοντας ότι η έρευνα ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Και το ερώτημα είναι σαφές: Ποιον είχε ενημερώσει “αρμοδίως” ο καθ. Λύτρας, όπως λέει ο ίδιος; Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, πρέπει να βγει και να πει συγκεκριμένα σε ποιον ενεχείρισε την έρευνα, ώστε να απολογηθεί εκείνος. Ξέρετε, επιστημονικές μελέτες γίνονται εκατοντάδες, αλλά εάν κάποια είναι τόσο σημαντική, τότε οφείλουν να ξέρουν η κοινή γνώμη και η κυβέρνηση ποιος ήταν ο αρμόδιος που δεν την έλαβε υπ’ όψιν του».

     

     

  • Ενας Σεργκέι Μπούμπκα των διαγραφών από ΚΟ: Τα ρεκόρ του Παναγιώτη Κουρουμπλή

    Τα του παραληρήματος του Παναγιώτη Κουρουμπλή περί δολοφόνων στη Βουλή και τα της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα τα διαβάσατε αλλού. Το ενδιαφέρον είναι άλλο.

     

    Οτι ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών έσπασε δύο ρεκόρ.

     

    Το πρώτο ήταν ότι έμεινε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 337 ημέρες. Τούτο διότι ο κ. Κουρουμπλής ορκίστηκε βουλευτής στις 13 Ιανουαρίου 2021, όταν πήρε τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, μετά δηλαδή την απόφαση του εκλογοδικείου –και όχι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

     

    Το δεύτερο είναι ότι έχει το ρεκόρ περισσότερων διαγραφών από ΚΟ –ένας αληθινός sportsman του συγκεκριμένου πολιτικού αγωνίσματος, ένας Σεργκέι Μπούμπκα μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών.

     

    Η πρώτη διαγραφή του κ. Κουρουμπλή συνέβη το μακρινό 2004, όταν ήταν 53 ετών, με αφορμή την εμπλοκή του στην περιβόητη υπόθεση Πάχτα. Η δεύτερη ήταν το 2011, όταν είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο. Και τώρα, με την ομιλία περί δολοφονιών.

     




text
  • Ζέστη και αφρικανική σκόνη από αύριο. Βγάλτε τις καμήλες από τα γκαράζ


    15 Μαΐου 2024, 07:01