457
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά την τελευταία του, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμπρηστική ομιλία | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κουρουμπλής: Το παραλήρημα περί δολοφονιών και η διαγραφή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 20:10
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά την τελευταία του, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμπρηστική ομιλία
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κουρουμπλής: Το παραλήρημα περί δολοφονιών και η διαγραφή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 20:10

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε την Πέμπτη ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής εναντίον των μελών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, προκαλώντας την οργή της κυβερνητικής παράταξης, την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα αλλά και την ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν είχε άλλη λύση από το να τον αποπέμψει.

Ο λόγος του κ. Κουρουμπλή από το βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας ήταν τόσο τοξικός και γεμάτος εχθροπάθεια που οδήγησε το Προεδρείο της Βουλής να τον στιγματίσει με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε παρέμβασή του, έθεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προ ενός διλήμματος: να αναγκάσει τον βουλευτή του να ανακαλέσει ή να τον διαγράψει.

Ο κ. Τσίπρας ήταν στις Βρυξέλλες ως παρατηρητής της συνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Αφού επικοινώνησε με τη γραμματέα της ΚΟ Ολγα Γεροβασίλη απέστειλε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, στην οποία ανέφερε: «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει μέσω της Ολγας Γεροβασίλη τελεσίγραφο στον βουλευτή του κόμματος και πρώην υπουργό να ανακαλέσει ή θα διαγραφεί. Προφανώς εκείνος δεν ανακάλεσε.

Το απόγευμα, κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, ο βουλευτής Δυτικού Τομέα, είχε φτάσει στο σημείο (εδώ) να περιγράψει ως δολοφόνους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας – όλα αυτά στο περιθώριο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό και στη σκιά της αντιπαράθεσης για την έρευνα των Τσιόδρα – Λύτρα, για τη θνητότητα στις ΜΕΘ.

Οικονόμου: Είναι η κορυφή του παγόβουνου 

Αφού έγινε γνωστή η διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο κ. Οικονόμου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα»

ΚΙΝΑΛ: Οσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας θα τα βρίσκει μπροστά του

«Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμαναν από το Κίνημα Αλλαγής.

«Η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία», ανέφερε η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, για να τονιστεί στη συνέχεια:

«Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...